Başbakan Erdoğan, M. Gökçek'i övdü

Haber Giriş : 12 Haziran 2006 14:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, dün gerçekleşen AK Parti Ankara İl Kongresi'nde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i övmesi, 'Başbakan Erdoğan Büyükşehir Belediyesi'nin kurşunlanmasından dolayı Gökçek'e moral verdi' yorumlarına neden oldu.

Erdoğan'ın, dünkü kongredeki konuşmasında özellikle Büyükşehir Belediyesi'nin Esenboğa Yolu Projesi'nden dolayı Başkan Gökçek'e yönelik övgü dolu sözleri, Gökçek'i sevindirdi. Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı'na yapılan saldırıdan dolayı bir hayli üzgün olan Gökçek'e, böylece Başbakan moral verdi.

Büyükşehir Belediyesi'nin kurşunlanmasının ardından herhangi bir yorum yapmayan Erdoğan, Gökçek'in yanı sıra Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'un da katıldığı AK Parti Ankara İl Kongresi'nde Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarını dile getirerek övgüler yağdırdı. Başbakan Erdoğan'ın, Çevre Koruma Daire Başkanlığı'na yapılan saldırının ardından sessiz kalarak Gökçek'in çalışmalarını övgüyle anlatması, 'Başbakan Erdoğan Gökçek'in lehine tavır koyuyor' yorumlarına neden oldu.

Başbakan Erdoğan, konuşmasında Esenboğa Yolu Projesi'nin en geç 29 Ekim 2006 tarihinde bitirileceğini de açıkladı. 4 ay sonra Ankara'nın modern bir görünüme kavuşacağını belirten Erdoğan, Esenboğa Yolu'nun ve çevresinin havasının değişeceğini söyledi. Herkesi sabırlı olmaya davet ederek yılların tahribatını gidermeye çalıştıklarını kaydeden Erdoğan, konuşmasının sonunda partililerle birlikte 'Beraber yürüdük biz bu yollarda' şarkısını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber