Yan dal uzmanlık yönetmeliği iptal oldu, ne olacak şimdi?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Haziran 2006 13:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilindiği üzere tıp fakültesi mezunları Tıpta Uzmanlık Tüzüğü ve bu tüzük gereğince çıkarılmış Tıpta Uzmanlık yönetmeliğine göre uzmanlık sınavlarına girmekte ve kazanmaları halinde uzmanlık eğitimini tamamlayarak uzman olmaktadırlar.

Zaman içerisinde uzmanlık eğitimi üzerine yan dal uzmanlık yapmak gereksinimi doğmuş ancak yan dal uzmanlık sınavı ile ilgili tüm kurumları kapsayan bir yönetmelik bulunmadığından her fakülte kendi yan dal uzmanlık yönetmeliğini yayınlayarak uygulamaya geçmişlerdir. Hali hazırda pek çok Üniversitenin Yan dal uzmanlık yönetmeliği vardır.

Sağlık Bakanlığı da yan dal uzmanlık eğitimi veren bir kurum olduğundan ve tıp eğitimini planlama ihtiyacı duyduğundan 2002/4198 sayılı bakanlar kurulu kararı ile yürürlüğe konulan Tıpta Uzmanlık Tüzüğü gereğince bu yıl Mayıs ayında Yan dal uzmanlık Eğitimi Giriş sınavı yönetmeliği yayınlamıştır. Bu yönetmelik 02.05.2006 tarih 26156 sayılı Resmi Gazetede yayınlanmıştır.

Türk Tabipleri birliği bu yönetmeliğin iptali için Danıştaya dava açmış ve danıştay 8. dairesi 26.05.2006 tarihinde bakanlık savunması alınıp yeni karar verilinceye kadar yürütmeyi durdurma kararı almıştır. Bu nedenle bu sınav yönetmeliğini esas alarak sınav açmak hukuken mümkün değildir.

Bu yönetmeliğin yayımının durdurulması ile Üniversitelerin kendi Yan dal Uzmanlık Yönetmeliklerine göre sınav yaparak yan dal uzmanlık eğitimi vermelerinin ne derece doğru bir uygulama olduğu da tartılşmalı hale gelmiştir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber