Başbakan: Bürokratlar noktasında dertliyiz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2006 09:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bürokratlar noktasında bizim hep derdimiz vardır. Siyasetçiler olarak bürokrasinin belli kesimleriyle hep sıkıntı çekiyoruz. Zira, ön kesmeye bayılırlar. Yol açmazlar, ön açmazlar" dedi.

Makedon-Türk İş Konseyi Toplantısında yaptığı konuşmada Erdoğan, Türkiye'nin Makedonya ile ortak tarihi, kültürel ve insani bağlara işaret ederek, görüşmelerde atılacak her adımda ortak iradeye sahip olunduğunun görüldüğünü söyledi.

İki ülke arasındaki ticaret hacminin 240 milyon dolar olduğunu hatırlatan Erdoğan, bunu çok daha ileri noktalara taşıyacaklarını ifade etti. Bu konuda ortak iradenin mevcut olduğunu belirten Erdoğan, şunları söyledi: "Yasa ve mevzuat noktasında sıkıntılar varsa bu sıkıntıları ortadan kaldırmak, girişimcinin önünü açmak ve onun yürüyüşünü hızlandırmak bizlere düşen görevdir. Bürokratlar noktasında bizim hep derdimiz vardır. Siyasetçiler olarak bürokrasinin belli kesimleriyle hep sıkıntı çekiyoruz. Zira, ön kesmeye bayılırlar. Yol açmazlar, ön açmazlar."

Makedonya Başbakanı Vlado Buckovski de konuşmasında, iki ülke arasındaki ekonomik potansiyelin geliştirilmesi açısından iş konseyi toplantısının çok önemli olduğunu belirtti. Makedonya Cumhuriyeti'nin tanınması konusunda Türkiye'nin verdiği desteği unutmayacaklarını vurgulayan Buckovski, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin gelişmesinin büyük önem taşıdığını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber