Oruç, Avrupa'da tedavi yöntemi

Ruhsal ve bedensel olarak temizlendiğimiz Ramazan'da tuttuğumuz oruç Avrupa'da detoks tedavisi olarak hastaları iyileştirmede kullanılıyor.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 14 Temmuz 2014 10:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Oruç, Avrupa'da tedavi yöntemi

Avrupa'da orucun "açlık tedavisi" olarak iyileştirme sistemleri ara-sına girdiğini belirten Dr. Mustafa Yaşar, vücutta biriken toksinler ve serbest radikallerden oruçla an- nıldığına işaret etti. Aynı zaman-da Fitoterapist olan Dr. Yaşar, bu detoks sürecini desteklemek için adaçayı, ıhlamur, keten tohumu, çörek otu ve deve dikeni gibi bitkilerden yararlanılabileceğini açıkladı. Özellikle sabah 11.00 - 12.00 arası yarım saatlik uykunun safra sisteminin çalışmasına destek olacağmı vurguladı.

TOKLUK İÇİN ÇÖREK OTU

Dr. Yaşar ayrıca bir gün yarım çay kaşığı keten tohumu, bir gün yarım çay kaşığı deve dikeni alınmasının bağırsak sisteminin çalışmasma ve vücudun arınmasına katkı sağlayacağını ifade etti. Çörek otunun da Ramazan boyunca birkaç kere gerek yemeklere ka-tılarak, gerekse yarım çay kaşığı ölçüsünde doğrudan alınmasının hem tokluk hissini desteklediğini, hem de vücuttaki omega-3 dengesini sağladığmı kaydetti.

SAHUR KARACİĞERE FAYDALI

Sahur yemeğinin atlanmaması ge-rektiğine değinen Dr. Yaşar, ka-raciğer ve safra kesesinin alman besinleri en iyi değerlendirdiği sa-atlerin sahur olduğunu belirterek orucun diğer aylarda tekrarlanma-sının faydalı olduğunu söyledi.


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber