'Alo fetva hattı' parasal anlaşmazlıkları çözüyor

Alo Fetva Hattı, parasal anlaşmazlıkları çözme konusunda ticaret mahkemeleriyle yarışıyor! Kahramanmaraş II Müftüsü Muhammed Gevher, "Günde en az üç kişi bizi arayıp yardım istiyor. Biz de taraflarla konuşup sorunu çözüyoruz" dedi

Kaynak : Posta
Haber Giriş : 14 Temmuz 2014 10:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Alo fetva hattı' parasal anlaşmazlıkları çözüyor

Borcun dini hükmü ne?

Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammed Gevher, ticari anlaşmazlık yaşayan pek çok kişinin Alo Fetva Hattı'm arayarak yardım istediğini söyledi. Muhammed Gevher "Alo Fetva hattını günde ortalama 20 kişi arıyor. Bu aramalardan en az üçünü ise birbirleriyle yaptıkları alışverişlerde sorun yaşayan kişiler gerçekleştiriyor. Telefon açıp parasal konulardaki dini hükümleri soruyorlar" dedi.

Müftülükte uzlaştırma

Muhammed Gevher şunları anlattı: "Yöneltilen sorunun hassasiyetine göre problemlerin büyük kısmını telefonda çözüyoruz. Ancak mesele ciddiyse ve tarafların karşılıklı dinlenmesini gerektiriyorsa sorun yaşayan kişileri müftülüğe çağırıyoruz. Milyonluk davaları çözüme kavuşturuyor, şikayetçileri el sıkıştırıp buradan yolluyoruz. Çok ciddi problemlerde ise hukuki süreç başlatmalarını tavsiye ediyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber