10 Türk'ten 8'i mutlu

Dünyanın memnuniyet durumu ölçen Ipsos anket şirketine göre Türkler’in yüzde 80’i hayatlarından memnun.

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 17 Temmuz 2014 08:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
10 Türk'ten 8'i mutlu

Ipsos Mori araştırma şirketinin 20 ülkede yaptığı anketin sonuçlarına göre, gelişmiş ülkelerde yaşayan insanların yüzde 77'si hayatlarından memnun. 16 bin kişinin katıldığı anket, son dönemde depresyon vakalarının dünya genelinde hızla arttığı, ekonomik krizin de durumu daha da kötüleştirdiği tezlerini yalanlar nitelikte.

Ipsos'un anketine göre mutluluk sıralamasında bir numara İsveç. İsveçlilerin yüzde 88'i kendilerini mutlu hissettiklerini söylüyor. Listenin el altındaysa halkın sadece yüzde 59'unun mutlu olduğunu belirttiği İspanya var. Türkiye yüzde 80'lik mutluluk oranıyla listenin 10'uncu sırasında bulunuyor.

Basit bir hayat istiyoruz

Ipsos'un Genel Müdürü Ben Page, katılımcıların kendilerini mutlu hissetmelerine karşın, yarısından fazlasının daha basit bir hayat yaşamak istediklerini belirttiğini vurguladı. Dijital devrim, sağlık sektörü, göç gibi 10 alanda soruları yanıtlayan katılımcıların yüzde 59'u, geleneklerin daha ön planda olduğu, daha yavaş ve basit bir hayat yaşamak istediklerini söyledi. Sade bir hayat sürmek isteyen Türklerin oranı da yüzde 57 seviyesinde çıktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber