KEY hesabına tırpan

Haber Giriş : 18 Haziran 2006 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KEY ödemeleri 2007'de ödenmeye başlanacak. Ancak meblağ çok çıkınca, yeni bir hesaplama formülü bulundu. Buna göre vatandaşın eline 600 YTL daha az geçecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini ziyaret eden Türk-İş Heyetine, KEY (Konut Edindirme Yardımı) hesaplarının derhal ödenmesi talimatı verdiğini söylemesi, gözleri KEY komisyonu çalışmalarına çevirdi. Ancak kurulan komisyonun üzerinde çalıştığı ödemelerin 2007 yılının ikinci yarısından önce başlayamayacağı ortaya çıktı.

600 YTL az alınacak

Bunun yanı sıra vatandaşa daha düşük ödeme yapabilmek için hesaplara "mevduat faizi" yerine "gayrimenkul değer artış katsayısı" uygulanmasına da karar verildi. Böylece, eksiksiz ödeme yapmış bir vatandaşın eline eskisine göre daha az para geçmiş olacak. Bir başka deyişle hak sahibi 1.9 milyar YTL yerine 1.3 milyar YTL alacak.

Böylece Hazine'den çıkacak toplam tutar da 9 milyar YTL'den 6.6 milyar YTL'ye inmiş olacak. Sonuçta devlet, 2.4 milyar YTL tasarruf etmiş olacak.

Yapılan hesaplara göre, 1 milyon 560 bin hak sahibinin kaydında hiçbir sorun yok.

Ancak SSK bugüne kadar bildirmediği hesap sahibi sayısının, ilk belirlemelere göre 3 milyonu aşacağını belirtti. Toplam ödeme yapılacak kişi sayısı 4 milyon 750 bin olarak hesaplanıyor.

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber