Doçent'in kapısının Rektörün emriyle kırıldığı iddiası...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Haziran 2006 19:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Leyla Çolpan'ın odasının kapısının, rektörün emriyle kırıldığı iddia edildi.

İddiaya göre, Rektörlük emriyle Dicle Üniversitesi'nde görev yapan güvenlik elemanları tarafından Cuma günü akşam saatlerinde Doç. Dr. Çolpan'ın Biyokimya Anabilim Dalı'nda bulunan odasının kapısı kırıldı. Daha sonra öğretim görevlisinin aralarında özel eşyalarının da bulunduğu malzemeler bilinmeyen bir yere götürüldü. 10 yıldan bu yana Dicle Üniversitesi'nde görev yapan Doç. Dr. Leyla Çolpan hakkında onlarca soruşturma açılmasının ardından görevine son verildiğine ilişkin yazının geçtiğimiz günlerde tebliğedildiği öğrenildi. Dicle Üniversitesi yönetiminin, 18 Temmuz'a kadar lojmandaki evin boşaltılması için de yazı gönderdiği belirtildi.

DÜ tarafından hakkında onlarca soruşturma açılan ve 2 kez de maaş kesintisi cezası aldıktan sonra idari mahkemeye ve Yüksek Öğretim Kurulu'na (YÖK) başvuran Tıp Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Leyla Çolpan, kendisine haksızlık yapıldığını ve hakkını hukuki yollardan arayacağını söyledi. Dicle Üniversitesi yönetimi tarafından ise iddialarla ilgili açıklama yapılmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber