Tutuklanan polisler, polislere saldırdı

Emniyette "paralel yapı" operasyonu kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 22 kişiden 14'ü mahkemeye gönderildi. 8 kişi tutuklandı, 8 kişi de serbest bırakıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 25 Temmuz 2014 12:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tutuklanan polisler, polislere saldırdı

Emniyette "paralel yapı" operasyonu kapsamında adliyeye sevk edilen 14 kişiden 8'i tutuklandı.

4'ü adli kontrol şartıyla 6 polis serbest bırakıldı.

TUTUKLANAN İSİMLER

Mesut Yılmaz, Mehmet Dilaver, Selahattin Engin, Orkun Altınışık, Erkan Palas, Fatih Kıncır, İsmail Torlar, Şeref Bolat

Tutuklanan polisler polislere saldırdı

Karar sonrasına tutuklanan polisler kendilerini cezaevine götürecek olan meslektaşlarına saldırdı.

ALİ FUAT YILMAZER ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer'in de aralarında bulunduğu bir grup şüpheli daha adliyeye sevk edildi.

82 şüpheli daha adliyeye sevk edildi

Emniyette "paralel yapı" operasyonu kapsamında, sabah saatlerinden itibaren toplam 82 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, "casusluk" soruşturması kapsamında gözaltına alınan 75 şüpheliden 65'inin işlemleri İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde tamamlandı.

Eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün'ün de aralarında bulunduğu 10 şüphelinin işlemleri ise devam ediyor.

Öte yandan, İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde "yasa dışı dinleme" soruşturması kapsamında gözaltına bulunan Ali Fuat Yılmazer'in de aralarında yer aldığı 17 emniyet görevlisi daha adliyeye sevk edildi. Böylece "yasa dışı dinleme" soruşturması kapsamında gözaltına alınan 39 şüphelinin tümünün Emniyetteki işlemleri tamamlanmış oldu.


14'ünü tutuklanma istemi

22 polisin sorgusunu tamamlayan 4 savcı, 8'ini serbest bırakırken, 14'ünü tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk etti.

22 Temmuz Operasyonu kapsamında gözaltına alınan 22 kişi, dün saat 14.00 sıralarında Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi. 22 şüpheli, adliye içindeki Adli Tabiplik'te sağlık kontrolünden geçirildikten sonra savcılığa çıkarıldı.

SAVCILIK SORGUSU 12 SAAT SÜRDÜ

22 polisin ifadesi, dün akşam 17.00 sıralarında 4 savcı tarafından alınmaya başlandı. Adliyenin 7. katında bulunan Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcıları Okan Özsoy, Cumali Karakütük, Gökalp Kürkçü ve Yusuf Hakkı Doğan tarafından yapılan sorgulama sabaha karşı saat 05.00'te bitti. Savcılar, sorguladıkları 22 polisten 8'ini serbest bırakırken, 14'ünü tutuklanma talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber