20/06/2006'nın Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Haziran 2006 07:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Sezer'in programı
- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, saat 14.30'da Litvanya Cumhurbaşkanı Valdas Adamkus'u resmi törenle karşılayacak. Sezer, Saat 14.40'ta Adamkus ile baş başa görüşecek. Saat 15.00'te Sezer ve Adamkus başkanlığında heyetler arası görüşmeler başlayacak, saat 15.35'te ortak basın açıklaması yapılacak. Saat 20.00'de Sezer ve eşi, konuk Cumhurbaşkanı Adamkus ve eşi onuruna akşam yemeği verecek.

TBMM Başkanı Arınç'ın programı
- Meclis Başkanı Bülent Arınç, saat 17.00'de, Litvanya Cumhurbaşkanı Valdas Adamkus ve beraberindeki heyetle görüşecek.

TBMM gündemi
- TBMM Genel Kurulu saat 15.00'te toplanacak.
- AK Parti Grup Toplantısı saat 11.00'de gerçekleştirilecek.
- CHP Grup Toplantısı saat 13.00'te gerçekleştirilecek.
- TBMM KİT Komisyonu toplantısı saat 14.30'da yapılacak.
- TBMM Plan Bütçe Komisyonu toplantısı saat 10.30'da gerçekleştirilecek.
- TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma Komisyonu toplantısı saat 13.00'te yapılacak.

Başbakan Erdoğan'ın programı
- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 11.00'de AK Parti Grup Toplantısı'na katılacak. Saat 13.00'te Hollanda Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Laurens Jan Brinkhorst'u, saat 14.00'te Ömer Sabancı ve Mustafa Koç'u, saat 14.45'te Danıştay Başkanı Sumru Çörtoğlu'nu kabul edecek olan Erdoğan, saat 17.00'de ise İstanbul'da Enerji Konferansı'na katılacak.

Bakanların faaliyetleri
- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, saat 14.30'da Hollanda Başbakan Yardımcısı ve Ekonomik İşler Bakanı Lavrens Jan Brinkhorst ile birlikte basın toplantısı düzenleyecek.
- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, saat 14.00'te Etimesgut Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası Kalite Belgesi törenine, saat 15.00'te HÜRSİAD 'İş Dünyası Endeks Araştırması Bahar 2006 Kamuoyu Bilgilendirme Toplantısı'na katılacak.
- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, saat 15.00'te Kosova Meclisi heyeti ve Kosova Demokratik Türk Partisi Milletvekili Rifat Krasnıç ile görüşecek.

Siyasi partilerin faaliyetleri
- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, saat 10.30'da Türk Parlamenterler Birliği heyetini, saat 11.30'da Türk Kooperatifler Birliği Başkanı Muammer Niksarlı'yı, saat 12.00'de Emekli-Birsen Sendikası Başkanı İsrafil Odabaş'ı saat 12.30'da da Ziraatçılar Derneği Başkanı İbrahim Yetkin'i kabul edecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme
- Litvanya Cumhurbaşkanı Valdas Adamkus, saat 16.15'te TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye-Litvanya İşbirliği Toplantısı'na katılacak.
- TİKA ile Kültürler Arası Araştırma ve Dostluk Vakfı organizasyonunda gerçekleştirilecek 'Geleneksel 10. Mezuniyet Töreni', Ankara'da saat 19.00'da yapılacak.
- BM Türkiye Mülteci Yüksek Komiserliği tarafından, saat 18.00'de, 'Dünya Mülteciler Günü' dolayısıyla resepsiyon verilecek.
- Eğitim Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, Ankara'da saat 12.30'da basın toplantısı düzenleyecek.
- Anadolu Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay ile T.C. Ziraat Bankası Genel Müdürü Cana Akın Çağlar, Ankara'da saat 17.30'da kredi protokolü imza törenine katılacak.
- Memur-Sen üyeleri, Ankara'da saat 10.45'te, İsrail Büyükelçiliği önünde kitlesel basın açıklaması yapacak.
- İnsan Hakları Derneği tarafından, Ankara'da saat 12.30'da, Dünya Mülteciler Günü nedeniyle basın açıklaması yapılacak.
- Sanat Kurumu 42. Geleneksel Tiyatro Ödülleri'nin sahipleri, Ankara'da saat 12.00'de açıklanacak.
- KİPTAŞ Esenyurt Konutları kura çekimi, saat 10.30'da Hamza Yerlikaya Spor Kompleksi'nde yapılacak.
- Ziyapaşa İlköğretim Okulu öğrencilerinin hazırladığı mezuniyet programı, 19.30-21.00 saatleri arasında Sadabad Kültür Merkezi Nikah Salonu'nda yapılacak.
- Yunus ekipleri için hibe edilen 22 motosikletin teslimi nedeniyle, saat 13.30'da Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde bir tören düzenlenecek.
- İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün başkanlığında düzenlenen Marmaray Projesi Arkeolojik Araştırma Kazıları'ndaki son durumla ilgili olarak, saat 14.00'te Yenikapı kazı alanında bir basın açıklaması yapılacak.
- Prof. Dr. Göksel Kalaycı'nın öldürülmesi ile ilgili davanın görülmesine, saat 10.30'da İstanbul Adliyesi'nde devam edilecek.
- İHD'liler, Emin Çölaşan'ın geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir yazısıyla ilgili olarak, saat 13.00'te İstanbul Adliyesi'ne suç duyurusunda bulunacak.
- Bir dizi konferans için Batı Afrika'da bulunan Orhan Kural, Gine'de uğradığı silahlı saldırı ile ilgili olara, saat 14.30'da Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Geliş Terminali'nde bir basın açıklaması yapacak.

EKONOMİ GÜNDEMİ
----------------------------
9. Yıllık Enerji Konferansı
- DEİK-CERA 9. Yıllık Enerji Konferansı açılış töreni, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in de katılımıyla saat 17.00'de İstanbul Ceylan Intercontinental Otel'de yapılacak.

MÜSİAD, 'Yıllık Ekonomik Görünüm Raporu'nu açıklıyor
- Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD), hükümete sunacağı '2006 Ekonomi Raporu'nun hazırlıklarını tamamladı. Türkiye ekonomisinin 'reel' fotoğrafı niteliğindeki rapor, MÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ömer Bolat tarafından saat 09.30'da Cevahir Otel düzenlenen basın toplantısıyla açıklanacak.

Dr. İbrahim Al-Marashi'nin konferansı
- Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. İbrahim Al-Marashi, TÜSİAD-Boğaziçi Üniversitesi Dış Politika Forumu'nun ev sahipliğinde, saat 10.30'da TÜSİAD Merkez Bina'da bir konferans verecek. Konferansta Al-Marashi, "Türkiye'yi Tanıtmak: Uluslararası Halkla İlişkiler Kampanyalarının Değerlendirilmesi" başlıklı bir konuşma yapacak.

Pierre Cardin Türkiye'ye geliyor
- Dünyaca ünlü modacı Pierre Cardin, Türkiye'ye geliyor. Pierre Cardin, İstanbul'a iner inmez saat 12.30'da Atatürk Havalimanı Dış Hatlar'da yer alan Akfen Konferans Salonu'nda Türkiye seyahat programı ile ilgili bilgi verecek.

'Ağ ve Bilgi Güvenliğinde Kritik Güncelleme' konulu seminer
- 'Ağ ve Bilgi Güvenliğinde Kritik Güncelleme' konulu seminer, saat 09.00'da Feriye Kültür Merkezi'nde yapılacak.

17. Dünya Muhasebe Kongresi'nin tanıtımı
- Tüm dünyada "Muhasebe Olimpiyatları" olarak bilinen 17. Dünya Muhasebe Kongresi 13-16 Kasım 2006 tarihleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenecek. Kongre öncesi bilgilerin aktarılması amacıyla düzenlenecek basın toplantısı saat 10.30'da The Marmara Oteli'nde yapılacak.

Garanti-TEB'in işbirliği
- Garanti Bankası ve TEB'in işbirliği ile ilgili toplantı, saat 10.00'da Swissotel'de yapılacak. Toplantıya, Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen ve TEB Genel Müdürü Varol Civil de katılacak.

Google Türkiye Ofisi açılışı basın toplantısı
- Google Gelişen Pazarlar ve EMEA Bölgesi Yöneticisi Dennis Woodside ve Google Türkiye Ülke Müdürü Erem Karabey'in ev sahipliğinde gerçekleştirilecek Google Türkiye Ofisi açılışı basın toplantısı, saat 10.00'da Çırağan Sarayı'nda yapılacak.

"Rodin İstanbul'da" sergisi Sakıp Sabancı Müzesi'nde
- "Heykelin Büyük Ustası Rodin İstanbul'da" sergisi, Akbank'ın desteğiyle saat 19.00'da Sakıp Sabancı Müzesi'nde sanatseverlerle buluşuyor.

RFF ürünleri tanıtımı
- Dünyaca ünlü kilo kontrol gurusu Jorge Hane, hayatını değiştirdiği Arjantinli ünlü manken Florencia Kulczycki ile çıktıkları Akdeniz turuna Türkiye'den start veriyor. RFF ürünleri tanıtımıyla ilgili toplantı, saat 17.00'de Fındıklı Sardunya Restoran'da yapılacak.

Dünya Ses Kongresi
- 4 yılda bir gerçekleştirilen ve ilki Portekiz'de, ikincisi Brezilya'da yapılan Dünya Ses Kongresi'nin üçüncüsü, 19-22 Haziran tarihleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Fuar Merkezi'nde gerçekleştiriliyor. Dünyaca tanınmış New York Şan hocalarından Linda Carrol Usa ve William Riley Usa ile ses cerrahlarından Clark Rosen Usa ve Albert Merati Usa'nın da katılacağı kongreyle ilgili olarak Kongre Başkanı Prof. Dr. Gürsel Dursun, Türk Kulak Burun Boğaz Derneği Başkanı Prof. Dr. Nermin Başarer ve Kongre Genel Sekreteri Prof. Dr. Ferhan Öz'ün katılımıyla düzenlenecek basın toplantısı, saat 10.30'da Lütfi Kırdar Kongre ve Fuar Merkezi'nde yapılacak.

MOSDER'in tanışma kahvaltısı
- Mobilya Sanayicileri Derneği'nin (MOSDER) tanışma toplantısı, saat 11.00'de Ataköy Marina Yacht Club Restaurant'ta yapılacak.

İnovasyon ve Girişimcilik Sempozyumu
- Koç Üniversitesi ile İntekno Şirketler Topluluğu'nun düzenlediği 'İnovasyon ve Girişimcilik Sempozyumu', saat 14.00'te Koç Üniversitesi Sevgi Gönül Oditoryumu'nda yapılacak.

DÜNYA GÜNDEMİ
---------------------------
Halonen'in Almanya ziyareti
- Finlandiya Devlet Başkanı Tarja Halonen, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile biraraya gelecek.nfera

MacKay'in Almanya ziyareti
- Kanada Dışişleri Bakanı Peter MacKay, Alman meslektaşı Frank W. Seteinmeier ile biraraya gelecek.

AP'ye ilişkin rapor
- Avusturya Başbakanı Wolfgang Schuessel, Avrupa Parlamentosu (AP) raporunu açıklayacak.

Kızılhaç konferansı
- Kızılhaç yetkilileri, Cenevre'de biraraya gelerek İsrail'in uluslararası örgüte katılmasını görüşecek.

BM İnsan Hakları Konseyi oturumu devam ediyor
- Cenevre'de düzenlenen BM İnsan Hakları Konseyi oturumuna devam edilecek.

AIDS ve yayılımını engellemek konulu toplantı
- Cenevre'de AIDS ve HIV virüsünün yayılmasını engellemek için alınacak önlemler konusunda görüşme yapılacak.

Avrupa ülkelerindeki yasadışı göçmenler
- Avrupa ülkelerinde yaşanan yasadışı göçmenlere karşı alınacak önlemlere ilişkin Madrid'de bir toplantı düzenlenecek.

Blazy'nin görüşmeleri
- Fransa Dışişleri Bakanı Philippe Douste Blazy, Avusturyalı meslektaşı Alexander Downer ve Yunan meslektaşı Dora Bakoyannis'i ağırlayacak.

İskandinav ülkelerinin başbakanları Norveç'te biraraya geliyor
- İskandinav ülkelerinin başbakanları, Norveç'in Svalbard şehrinde toplantı düzenleyecek.

Irak Dışişleri Bakanı Zebari'nin İngiltere ziyareti
- Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, İngiliz meslektaşı Margaret Beckett ile biraraya gelecek.

SPOR GÜNDEMİ
----------------------------
- 2006 Dünya Kupası'nda A Grubu'nda Berlin'de Ekvador-Almanya, Hannover'de Kostarika-Polonya, B Grubu'nda Köln'de İsveç-İngiltere, Kaiserslautern'de Paraguay-Trinidad Tobago karşılaşmaları oynanacak.
- Beşiktaş, yeni sezon hazırlıkları için saat 15.00'te BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde biraraya gelecek. Siyah-beyazlı ekip, hazırlıklarını 2 Temmuz'a kadar İstanbul'da sürdürecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber