Radikal gazetesi başbakan'a tazminat ödeyecek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Haziran 2006 15:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

RADİKAL GAZETESİ TAZMİNATA MAHKUM OLDU

Başbakan Erdoğan'ın CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç'un kendisine yönelik sözlerini yayımlayan Radikal Gazetesi'ne açtığı dava sonuçlandı. Radikal Gazetesi'nin avukatı, aynı haber nedeniyle Cumhuriyet Gazetesi'ne açılan ve reddedilen davanın emsal alınmasını istedi.

Radikal Gazetesi, CHP TBMM Grup Başkanvekili Haluk Koç'un, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''kişilik haklarına saldırı'' niteliği taşıyan sözlerini haber yapmasından dolayı Erdoğan'a 2 bin YTL manevi tazminat ödemeye mahkum oldu.

Ankara 21. Asliye Hukuk Mahkemesindeki davanın bugünkü duruşmasına taraf avukatları katıldı. Radikal Gazetesinin avukatı, aynı haber nedeniyle Cumhuriyet Gazetesine açılan davanın reddedildiğini anımsatarak, bu davanın emsal alınarak Radikal Gazetesi aleyhine açılan davanın da reddedilmesi gerektiğini savundu.

Başbakan Erdoğan'ın avukatı Fatih Şahin ise davalı gazetelerdeki yayınların içeriğinin aynı olmasına rağmen, veriliş tarzlarının farklı olduğunu bu bakımdan örnek teşkil edemeyeceğini ifade etti.

Yargıç Ahmet Metin Tözün, davayı kısmen kabul ederek, Radikal Gazetesinin 31 Ocak 2006 tarihindeki haberi için bin 500 YTL, 1 Şubat 2006 tarihli haberi için ise 500 YTL olmak üzere toplam 2 bin YTL manevi tazminat ödemesine karar verdi.

DAVA KONUSU

Erdoğan'ın avukatı, CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç, 30-31 Ocak tarihlerinde TBMM'de düzenlediği basın toplantılarında, ''Başbakan kıvırtıyor, kaçıyor. İlk defa olmuyor. Sayın Başbakan'da unutkanlık alışkanlığı da var. Herhalde daha son düğünde takılan takıların muhasebesi yapılmadı'' ve ''Dağ fare doğurdu. Sayın Başbakan kaçmaya ve kıvırtmaya devam ediyor'' şeklinde ifadeler kullanması üzerine dava açmıştı. -

Başbakan Erdoğan'ın avukatı, ''katlanılması mümkün olmayan'' sözlerden ve müvekkilinin kişilik haklarına saldırıdan dolayı Koç'tan 50 bin YTL, Koç'un sözlerini yayınlayan Radikal ve Cumhuriyet gazetelerinden de 20'şer bin YTL manevi tazminat talep etmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber