Kuvvetli yağış uyarısı / Haritalı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Ağustos 2014 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kuvvetli yağış uyarısı / Haritalı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Batı bölgeler ile öğle saatlerinden sonra Doğu Akdeniz'in doğusunun sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz ile Tekirdağ, Eskişehir ve Edirne'nin güneyinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Hava sıcaklığının yağışla birlikte batı kesimlerde 3 ila 6 derece azalacağı, iç ve doğu bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeybatı, Marmara'da kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette; Marmara bölgesi ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli (40-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz ile Tekirdağ, Eskişehir ve Edirne'nin güneyinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (hortum riski, su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber