Savcı Öz gözaltına aldırdığı işadamından mont istemiş

17 Aralık 'tape'lerinden Bolu Savcısı Zekeriya Öz'ün de kayıtları çıktı. Kendi yürüttüğü soruşturmanın şüphelisi Osman Ağca'ya mont ve gözlük siparişi veren Öz'ün konuşmaları, Mali Şube bilgisayarlarından silinmesine rağmen geri getirildi

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 07 Ağustos 2014 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Savcı Öz gözaltına aldırdığı işadamından mont istemiş

17 Aralık darbe girişiminin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği görevinden alınarak Bolu'ya düz savcı yapılan Zekeriya Öz'ün imza attığı skandalların ardı arkası kesilmiyor. Daha önce Dubai'de yaptığı lüks tatilin parasını ünlü bir iş adamının ödediği ortaya çıkan Ö'ün hakkında teknik takip kararı aldırdığı bir işadamından da mont ve gözlük istediği belirlendi.

Öz'ün Cumhuriyet Savcısına yakışmayan görüşmeleri İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şubesi'nin tahrif edilen hard disklerinden çıktı. 17 Aralık soruşturması kapsamında telefonu dinlenen işadamı Osman Ağca ile dönemin Başsavcıvekili Zekeriya Öz konuşmaları da kayıt altına alındı. Tutanaklarda 'X Başsavcı' olarak geçen Öz'ün konuşmaları şu şekilde tespit edildi:

EN YAKIN AVM'YE...

12.01.2013 - 15:02

Başsavcı X Şahıs: Ben Adidas'ta baktım da öyle Zümrüt Yeşili ince ... tüyünden incecik bir mont var o olur. Ona 58 beden olabilir. Bana oldu o da benden biraz iri 58 beden olur ona. 419 Lira falan. Adidas'ın orijinal şeyi.

Osman Ağca: Tamam abi

16.01.2013 - 11:39

Başsavcı: O şeyleri unuttun galiba Osman...

Osman Ağca: Abi şeyi gönderdim ben gelmedi mi? Çocuk saat 12'ye gelmesi lazımdı

Başsavcı: Tamam ben gözlük alacağım da kendime.

Osman Ağca: Hangisi uygun size, İstinyepark ya da Metrocity?

Başsavcı: Cevahir'de yok mu?

Osman Ağca: Hangisine giderseniz haber bekliyorum ben sizden.

ÖZ'DEN PARA ALMAYIN!

Bu konuşmanın ardından Metrocity isimli AVM'ye giden Öz, bu konuda Ağca'ya bilgi veriyor. Bunun üzerine Ağca gözlük satan mağazayı arayıp, Öz'den para almamalarını, daha sonra kendisinin ödemeyi alacağını söylüyor. Tutanaklarda Öz'ün istediği marka montun ise 12:46'da teslim edildiği yazılı. Mali Şube bilgisayarlarından silinen bu kayıtlar günler süren çalışmaların adından kurtarıldı. Geri dönüşümü yapılabilen dosyalar Emniyetten rapor halinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. Savcılığın incelemesinin ardından konu HSYK'ya iletildi. Kendi yürüttüğü soruşturmanın şüphelisiyle bu şekilde bir ilişkiye giren Öz hakkında HSYK 3. Dairesi'nin bir karara varması bekleniyor.

Dubai faturası hala gelmedi

Savcı Zekeriya Öz'ün lüks Dubai tatilini işadamı Ali Ağaoğlu'nun ödediği geçtiğimiz ocak ayında ortaya çıkmıştı. Öz bu iddiaları reddederek faturaların sahte olduğunu iddia etmişti. Öz kendisinde bulunan faturaları basın mensuplarına göstereceğini söylemişti. Ancak aradan geçen sürede Öz, böyle bir faturayı beyan edemedi. Adliye önünde, 'Dubai tatili ile ilgili faturaları basın mensuplarına gösterecektiniz' sorusuna sinirlenen Savcı Öz, 'Soru almıyorum' dedi. Öz, açıklamanın ardından otoparktaki aracına binerek Çağlayan Adliyesi'nden ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber