Bakan Çubukçu: Kızlarına vesika alan babalar var

Haber Giriş : 21 Haziran 2006 11:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

hürriyet

Yurtta barınan 16 yaşındaki kızın konsomatrislik yaparken bulunmasını Bakan Çubukçu değerlendirdi: Bu çocuklar mahkeme tarafından bize gönderiliyor. Aileleri suça zorluyor. Babası tarafından barlarda çalışması için vesika çıkartılana bile rastladık.

DEVLET Bakanı Nimet Çubukçu, Diyarbakır'da yurtta kalan 16 yaşındaki kız çocuğunun konsomatrislik yaparken bulunması olayını değerlendirdi. Çubukçu, bu çocukları bazen ailelerinden korumak gerektiğini belirterek, "Kızına vesika alan baba örnekleriyle de karşılaşıyoruz" dedi. Mahkemelerin 'tedbir kararı' ile kendilerine gönderdikleri çocuklara sadece 'barınma' imkanı verdiklerini belirten Çubukçu, bu tür sorunlu çocuklarla ilgili olarak yaşadıkları sıkıntıları şöyle anlattı:

AİLELERİ ZORLUYOR

"Mahkemeler, cezaevi koşulları olmasın diye bu çocukları tedbirli adı altında bize gönderiyor. Bu çocuklara barınma imkanı veriyoruz ve rehabilite etmeye çalışıyoruz. Diyarbakır'daki olay da benzer bir durum. Bize gönderiliyorlar, okula, çarşıya pazara gitme imkanları var. 'Okula gidiyorum', diye çıkıp bir daha dönmeyebiliyorlar. Bu tür çocuklar arasında ailesi tarafından suça zorlananlar var. Biz bu çocukları hem sokaklardan, hem ailelerinden korumaya çalışıyoruz. Yaşları genellikle 16-18 arasında olanlarda sorun yaşanıyor. Öyle bir örnek yaşadık ki; babası tarafından barlarda çalışması için vesika çıkartılan vardı. Onu önce ailesinden korumamız gerekiyor."

PENCEREDEN KAÇTI

Çubukçu, şöyle devam etti: "Sığınma evlerinde giriş-çıkış kontrolü ve polis koruması var. Onun amacı da sığınma evlerine gelenlerin zaten dayaktan ve kötülükten kaçarak buraya gelmeleri. Ancak oralarda bile sorun yaşıyoruz. Ankara'da eşi tarafından vücuduna bıçakla ismi kazınan M.K.'nin 18 yaşını doldurmasına üç ay vardı. Korunması için sığınma evine koyduk. Daha üç ay dolmadan 'kocama dönüyorum' diye pencereden atladı kaçtı."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber