Polislerin itirazı yarına kaldı

Emniyette paralel yapılanma ve yasadışı dinleme iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında 22 Temmuz'da gözaltına alınan 38 polisin serbest bırakılmasına savcı İrfan Fidan itiraz etmişti.

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 10 Ağustos 2014 10:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Polislerin itirazı yarına kaldı

Emniyette paralel yapılanma ve yasadışı dinleme iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında 22 Temmuz'da gözaltına alınan 38 polisin serbest bırakılmasına savcı İrfan Fidan itiraz etmişti. Bu itiraz üzerine İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimi Hulusi Pur, ifadesi alınmadan serbest bırakılan 17 polis hakkında yakalama kararı çıkardı. Bu gelişmeler üzerine yakalama kararı çıkan polislerin avukatları dün adliyeye gelerek itirazda bulunmak istedi. Avukatlar nöbetçi olan 5 Nolu Sulh Ceza Hakimi Cevdet Özcan'la görüştü. Hakim Özcan ise avukatlara dosyayı incelediğini belirtirken itirazların kendisine değil yakalama kararı çıkartan İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği'ne yapılması gerektiğini ifade etti. Bu hakimliğin açık olmaması nedeniyle itirazların yarın yapılması bekleniyor.

Bir polis teslim oldu

Hakkında yakalama kararı çıkarılan polislerden Mehmet Kılıç dün avukatıyla birlikte adliyeye geldi. Kılıç'ın nöbetçi mahkemeye ifade verdiği öğrenildi. Adliyeye gelen TEM Şube Müdürü Ömer Köse'nin avukatı Ömer Turanlı "Tebligatla çağırılmayıp sanki terörist, dağda eşkıya gibi yakalayalım kelepçe vuralım algısı yaratılmaya çalışılıyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber