Kılıçdaroğlu'ndan 'baskın kurultay' sinyali

Kurmaylarıyla bir araya gelen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "baskın kurultay" sinyali vererek, "Gerekirse kurultayı toplamaktan çekinmeyiz" dedi

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 11 Ağustos 2014 09:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kılıçdaroğlu'ndan 'baskın kurultay' sinyali

DÜZGÜN KARADAŞ/ANKARA

CUMHURBAŞKANLIĞI seçimi için 14 parti ile Ekmeleddin İhsanoğlu'nu destekleme kararı alan CHP'de evdeki hesap çarşıya uymadı. Son seçimlerde 14 partinin oy toplamı yüzde 40'ın üstünde olmasına rağmen, Köşk seçiminde İhsanoğlu'nun oyları yüzde 40'ın altında kaldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarını Çukurambar'daki evinden takip ederken, kurmayları genel merkezdeydi. Kırsal kesimden gelen ilk sonuçlarla moralleri bozulan CHP yöneticileri, büyükşehirlerden gelecek oylara umudunu bağladı. Ancak büyükşehirlerden gelen sonuçlar da CHP'nin destek verdiği İhsanoğlu'nun yüzde 40'a ulaşmasına yetmeyince partiye derin bir sessizlik çöktü.

Seçim sonucunun netleşmeye başlamasıyla parti içi muhalefet de harekete geçti, yönetimin istifasını ve olağanüstü kurultaya gidilmesini dillendirmeye başladı. İhsanoğlu'na imza vermeyen milletvekillerinden bazıları ise "Gün birlik olma günü. Kırıp dökmeden bu süreci aşmalıyız" görüşünü dile getirdi. CHP'de olağanüstü kurultay için gözler Kılıçdaroğlu'na çevrildi. Oy verme işleminin bitmesine saatler kala genel merkezde MYK üyelerini toplayan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, parti içi muhalefetin "istifa" talebine "baskın kurultay" restiyle yanıt vereceğini ortaya koydu, "Kurultayı toplamaktan çekinmeyiz. Gerekirse ben toplarım" dedi. Seçim sürecinde CHP'li olup da, partinin aleyhine çalışanlar konusunda sert yaptırıma gideceğinin sinyalini de veren Kılıçdaroğlu'nun, "Hiç merak etmeyin, zamanı gelince hesabını verecekler. Yaptıkları yanlarına kar kalmayacak" ifadesini kullandığı öğrenildi.

Seçim sonuçlarının belli olmasının ardından CHP'li gençler, genel merkezde "Halkın umudu Kılıçdaroğlu" sloganı attı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber