Eylemci doktora görevden uzaklaştırma

Haber Giriş : 22 Haziran 2006 07:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

milliyet

Kitle imha silahlarının yayılmasını önlemek amacıyla, 25 Mayıs'ta Antalya'da yapılan "Anadolu Güneşi ?06 Tatbikatı" brifing toplantısı çıkışı basın bildirisi okuyan Antalya Atatürk Hastanesi Röntgen Uzmanı Dr. Levent Tunçel "devlet itibarını küçük düşürdüğü" gerekçesiyle görevinden uzaklaştırıldı.

Brifing toplantısı çıkışı TKP ve Yurtsever Cephe Antalya İnisiyatifi üyesi bir grup protesto gösterisinde bulundu. Grup adına basın açıklamasını okuyan Tunçel ise "memurluk sıfatı ile bağdaşmayacak nitelik ve derecede davranışlarda bulunduğu" gerekçesiyle 30 Mayıs tarihinde İl Sağlık Müdürlüğü'nün "uygun" görüşü ve Antalya Valiliği'nin onayıyla görevden uzaklaştırıldı.

Tunçel "İran halkı yalnız değildir", "Genekurmay, hükümet adımına dikkat et" sloganları attığı ve "Amerikan gemilerinin Akdeniz'de ne işi var" başlıklı basın metnini okuduğu için görevden alındığını söyledi. Gelişmeler üzerine Antalya 2'nci Bölge İdare Mahkemesi'ne yürütmeyi durdurma talebiyle dava açan Tunçel şunları söyledi:

?Çalıştığım kurumda 4 radyoloji uzmanı var. Uzman arkadaşlardan bir tanesi geçici görevle Manavagat'ta. Diğer iki uzman ise hasta yoğunluğunu karşılayamıyor. İşin başka bir boyutu, görevden uzaklaştırma görevde bulunmanın sakıncalı olduğu durumlarda verilen bir cezadır. Halbuki benim durumumda böyle bir şey söz konusu değil." Antalya Tabip Odası da, bu kararın geri çekilmesini istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber