Maliye Bakanı, Zapsu ile ilgili iddiaları yanıtladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2006 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakanı Ali Babacan ile düzenledikleri ortak basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Unakıtan, Başbakan Danışmanı Cüneyt Zapsu ile ilgili soruyu kendi üslubuyla yanıtladı: 'Gelsinler benim sümeni bir göstereyim bakayım, bir de altına baksınlar var mı öyle şey, yok. Öyle şey olur mu canım, sümen altı edilmiş de...'

Piyasalar açılmadan basın toplantısı düzenleyerek, stopajla ilgili müjdeli haberler veren Maliye Bakanı unakıtan, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Unakıtan'a, ''BM'nin terörü finanse eden kişiler listesinde yer alan Yasin Elkadı ile Başbakan Danışmanı Cüneyt Zapsu arasındaki para trafiğine ilişkin bir Maliye raporu sizin sümen altı ettiğiniz iddiaları var. bu konuda ne diyorsunuz?'' sorusu da yöneltildi.

O konuda Mali Suçları Araştırma Kurumu (MASAK) tarafından yürütülen bir inceleme bulunduğunu kaydeden Unakıtan, şunları söyledi:

''Gerekli raporlar hazırlanmıştır. Öyle sümenaltı yapılmaz. Bunlar gayet çirkin şeyler. Gelsinler benim sümeni bir göstereyim bakayım, bir de altına baksınlar var mı öyle şey, yok. Öyle şey olur mu canım, sümen altı edilmiş de...Burada bizim Maliye Bakanlığı fevkalade geleneği olan bakanlıktır. Burada keyfi hareketler olmaz, yer almaz, mümkün değil. Daha önce de olmadı, bundan sonra da olmaz.

Rapor, zamanında hazırlanmıştır ve Cumhuriyet Savcılığına da intikal ettirilmiştir. Maliye Bakanlığı olarak da görevimiz budur.'' Bu arada, MASAK'dan bir üst düzey yetkili, toplantı çıkışında ''Savcılığa gönderilen dosyada, suç unsuru bulunup bulunmadığı''nın sorulması üzerine, söz konusu dosyada karapara aklanmasıyla ilgili bir tespitin yeralmadığını, konuyu Savcılığın değerlendireceğini söyledi.

UZAN KONUSU

Unakıtan, TMSF Başkanı Ahmet Ertürk'ün Cem Uzan'ın uzlaşma başvurusunu değerlendirmek istedikleri, bunun için de Maliyeden yasa değişikliği talep ettikleri yönündeki haberle ilgili olarak da, TMSF'den şu ana kadar kendilerine bu yönde resmi bir şey ulaşmadığını bildirdi. Unakıtan, resmi olarak kendilerine iletilecek bir konuyu değerlendirip, bir karara varabileceklerini dile getirdi.

DDK'NIN TMO RAPORU

Maliye Bakanı, bir gazetecinin, Devlet Denetleme Kurulu'nun TMO raporu ve oğlu Abdullah Unakıtan'ın da mısır ithalatıyla ilgili sorusu üzerine de, raporda bu konuyla ilgili hiçbir şeyin bulunmadığını ifade etti.

''O raporu alın okuyun, bakın. Ondan sonra yorum yapın, haber yapın'' diyen Unakıtan, şöyle devam etti:

''Mısır deyince aklınıza hemen bizi getiriyorsunuz. Bunlar çok yanlış, objektif olmayan değerlendirmelerdir.

Ofisle ilgili konu, ofisin alımları, politikalarıyla ilgili. KİT olduğu için bütün KİT'lerle ilgili bu incelemeler zaten yapılıyor. KİT'lerin incelenmesini müteakip konulardır onlar. Gayet normal yapılan, düzenlenen raporlardır.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber