HSYK seçimleri için paralel dayanışma

Paralel yapı ekim ayında yapılacak HSYK seçimleri için ilginç ittifaklar peşinde. Daha önce YARSAV'a karşı mücadele eden bazı isimlerin şimdi YARSAV'ın ortak listesi için kapı kapı dolaşıp oy istiyor.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 17 Ağustos 2014 07:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
HSYK seçimleri için paralel dayanışma

'Korsan bildiri' ve 'paralel yapılanma' tartışmalarıyla gündeme gelen HSYK için yapılacak seçim öncesi, geçen seçimde YARSAV'a karşı yarışan bir grup üyenin bu kez YARSAV listesi için seçim kampanyası yaptıkları ortaya çıktı. 17-25 Aralık sonrası hakim ve savcıların yerlerinin değiştirmesine tepki olarak 'istifa' ettiğini açıklayan ancak daha sonra sadece 1. Daire üyeliğinden ayrılma dilekçesi verdiği ortaya çıkan HSYK üyesi Teoman Gökçe, Erzurum'da hakim ve savcıları toplayarak YARSAV için oy istedi.

Hakim ve savcıları ikna turu

HSYK 1. Dairesi Üyesi Gökçe, beraberinde Erzurum Başsavcı Vekili Hasan Kılıç ile birlikte başlattığı seçim çalışmasında, adliyede çalışan hakim ve savcılara 'HSYK listesindeki isimlere oy vermeleri' yönünde propaganda yaptı. 4 gündür Erzurum merkez ve ilçeleriyle çevredeki adliyeleri gezen Gökçe ve beraberindekiler, YARSAV listesindeki isimlerin 'güçlü olduğunu' savunarak, Yargıtay seçimlerini örnek gösterdi ve "Yargıtay kontenjanından HSYK'ya seçilecek adayların da kendilerine yakın isimler olacağını" iddia etti. Başsavcı Vekili Hasan Kılıç'ın da desteğiyle hakim ve savcıların evlerine kadar giden Gökçe'nin tutumuna tepki gösteren çok sayıda hakim ve savcı, STAR'a, "HSYK'ya şikayette bulunacaklarını" söyledi.

Edinilen bilgiye göre, YARSAV'ın listesinde yer alan 10 isimden 3'ünün paralel yapıya yakın kişiler olduğu belirtiliyor. Ancak, YARSAV listesini 'paralel' iddialarından kurtarmak için, daha önce hakim ve savcıların yer değiştirmelerine tepki göstermeleriyle öne çıkan bazı isimlerin 'bağımsız aday' olacağı öne sürülüyor. Bu isimler arasında, hakim ve savcı atamalarına tepki olarak 'korsan bildiri' yayınlayan 3. Daire Başkanı Ahmet Hamsici, hakim ve savcıların atamalarına 'kıyım kararnamesi' diyerek 'istifa' ettiğini açıklayan, fakat HSYK üyeliğinden değil, sadece 1. Daire üyeliğinden alınması isteğiyle dilekçe verdiği ortaya çıkan Teoman Gökçe ile Paralel Yapı'nın hedefleri doğırultusandı çalışmalar yürüten HSYK 1. Daire Başkanı İbrahim Okur'un da bulunduğu belirtiliyor.

Okur da YARSAV'ı övdü

Okur, bir köşe yazarına verdiği demeçte, YARSAV'ın rakibi olarak ortaya çıkan Yargıda Birlik Platformu'nu itibarsızlaştırmaya yönelik sözleriyle bu kampanyaya katılmıştı. Okur, Yargıda Birlik Platformu hakkında "Kendi içlerinde şimdiden ayrılıklar başladığı söyleniyor" söylentisini yayarken, "YARSAV bana göre geçen seçimdeki hatalarını tekrar etmedi ve iyi bir liste ile çıktı" demişti.

Listede paralel delik olabilir

Ancak, seçimde YARSAV listesine oy vereceği beklenen grubun, listedeki üç kişinin dışında bağımsız veya kendi içlerinden başka isimlere oy vererek YARSAV listesini delebileceği de iddia ediliyor. Bu arada, Nesibe Özer'in de, daha önce bazı adliyeleri gezerek, HSYK seçimlerinde YARSAV adaylarına oy verilmesini istediği haberleri basında yer almıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber