Savcı, Bodrum Müzesi ile ilgili soruşturma başlattı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2006 16:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Berkant Karakaya, "Basında yer alan iddialar doğrultusunda Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi ile ilgili soruşturma başlattık" dedi.

Karakaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi ile ilgili, basında yeralan iddialar ve kamuoyunda tartışılan açıklamalar doğrultusunda soruşturma başlattıklarını söyledi.

Başsavcı Karakaya, "İddialarla ilgili basında çıkan haberlerde adı geçen herkesin ifadesine başvuracağız. Bu sayının kaç kişi olacağını bilemem" dedi.

Bodrum Sualtı ve Arkeoloji Müzesinde bulunan zindanın girişinde yer alan "Inde Deust Abest" yazısının eski Müze Müdürü Oğuz Alp Özen tarafından yazdırıldığı iddialarının ardından müzede yer alan eserlerin de bir bölümünün sahte olduğu basında yer almıştı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bodrum Sualtı ve Arkeoloji Müzesi ile ilgili iddiaları soruşturmak üzere 2 müfettiş göndermiş ve müfettişler 2 gün boyunca kale ve müzede çalışma yaparak bir rapor

hazırlamışlardı.

İnceleme sonrası, 500 yıllık olduğu iddia edilen "İnde Deus Abest" yazısının 13 yıl önce yazıldığının belirlendiği kaydedilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber