Kayseri'de banka promosyonları savaşında ilk raund: Çalışan 1

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Haziran 2006 13:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayseri'de Milli Eğitim Bakanlığı ile Eğitim-Bir-Sen yetkilileri banka promosyonlarına yönelik bir anlaşma yaptı.

Kayseri Eğitim-Bir-Sen'in şube başkanı ve diğer sendikaların katılımı ile Melikgazi ve Kocasinan İlçe Eğitim Müdürülüğünde banka promosyonlarına yönelik mutabakat sağlandı. Buna göre;

promosyonların,

% 60'ı çalışanın
% 30'u okul aile birliklerinin
%10'u ise İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün hesabına yatırılacak.

Konu ile ilgili açıklama yapan Kayseri Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Ahmet Özer, "daha önceleri promosyonlar ile ilgili sorunlar çıkmış, okul idaresi ile öğretmenler karşı karşıya gelmişti. Bu sorunun çözülmesi öğretmenleri daha rahat ve huzurlu bir ortamda çalışmasını sağlayacağı gerçeğinden hareket ettik.

Geçtiğimiz hafta da il Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir eylem yaparak sesimizi duyurduk. Ayrıca valilik aracılığıyla sorunun çözülmesini istedik. Bu eylemlerimiz sonuç verdi. Kayseri'de yetkili sendika Eğitim-Bir-Sen başta olmak üzere diğer sendika temsilcilerinin de katılımı ile bir anlaşmaya vardık. Bu anlaşma bizm açımızdan herkesi mutluu edecek bir anlaşmadır. Ayrıca diğer illerimize örnek olması bakımından da son derece önemlidir" dedi.

Özer, Anlaşmanın iş bankası ile yapıldığını ve Kocasinan ve Melikgazi İlçelerinde başlayan, 8 bin 750 kişilik Milli Eğitim Çalışanını ilgilendiren bu anlaşmanın kapsamının genişletileceğini ve Kayseri'deki 11 bin 500 milli eğitim çalışanının da bu kolaylıktan faydalanmaları için çalışmaların devam edeceğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber