Ceketsiz ve kravatsız memur 300 milyon dolar kazandıracak

Haber Giriş : 25 Haziran 2006 10:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakanlık memurların ceketsiz çalışmalarına ve klimaların 22-24 dereceye ayarlanmasına karar verdi. Başbakan'a teşekkür eden ASO Başkanı Çağlayan '300 milyon dolarlık tasarrufla 10 bin konut yapılır' dedi

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, bakanlıklar ve valiliklerin, yaz döneminde bölgelerinin iklim ve çalışma ortamlarına göre ceket giyme ve kravat takma zorunluluğunu kaldırabilmelerini öngören bir genelge yayınlarken, klimaların da 22-24 dereceye göre ayarlanmasını istedi. Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Zafer Çağlayan genelge için Erdoğan'a teşekkür ederken, uygulamayla klimalardan 300 milyon dolarlık tasarruf sağlanabileceğini söyledi.

Başbakanlığın kılık ve kıyafetle ilgili hazırladığı genelge, Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayınlandı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan genelgeye göre, bölgelerin iklim ve çalışma ortamları dikkate alınarak, 15 Haziran-15 Eylül tarihleri arasında makam odaları giriş ve çıkışları dahil olmak üzere ceket giyme ve kravat takma zorunluluğu kaldırılabilecek.

Öte yandan genelgede, önemli miktarlarda elektrik tüketimine neden olduğu vurgulanan klimaların, 22-24 derece arasında kullanılması istendi.

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Zafer Çağlayan, 15 Eylül'e kadar ceket giyme ve kravat takma zorunluluğunu kaldıran genelgeden dolayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

Söz konusu uygulamanın özellikle enerji tasarrufuna büyük katkı yapacağının altını çizen Çağlayan şunları söyledi:

'Bir klima saatte 2 kilovatsaat (kWh) enerji sarfediyor. Türkiye'de 4 milyon klimanın olduğunu varsayarsak, bu klimalar saatte 8 milyon kWh enerji harcar. Bu klimalar 10 saat çalışsa günde 80 milyon kWh enerji yapar. Türkiye'de elektrik fiyatları 9-10 sent arasında. Bu klimaların bir günde harcadıkları enerji 8 milyon dolar. Bu, bir ayda 240 milyon dolar, 4 ayda ise yaklaşık 1 milyar dolar yapar. Bu uygulama ile yüzde 30 tasarruf yapılsa yılda 300 milyon dolar yapar. Bu 300 milyon dolara 10 bin konut yapılabilir. Yine bu 300 milyon dolar 30 megavat gücündeki bir enerji santralinin de yatırım bedelidir.'

tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber