Koncuk: Sözleşmeli personel uygulamasına son verilmeli

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, yeni hükümetten en büyük beklentilerinin toplumsal ayrışmalara mahal verilmemesi, tartışmalardan uzak durulması, toplumun hiçbir kesiminin ötekileştirilmeden, ayrımcılığa gidilmeden, milletin bir bütün olarak görülmesi ve kucaklanması olduğunu bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2014 10:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Koncuk: Sözleşmeli personel uygulamasına son verilmeli

Koncuk, yaptığı yazılı açıklama, 12. Cumhurbaşkanı'nın belirlenmesinin ardından yeni hükümetin de görevine başladığını hatırlatarak, Türkiye'nin önünde bulunan ekonomik, sosyal ve siyasal sorunların bütüncül bir biçimde ele alınarak, sorunların ötelenmeden derhal çözümüne gidilmesi gerektiğini vurguladı.

Başta hükümet üyeleri olmak üzere gerek mahkemelerin gerekse kamu idaresinde bulunan tüm yöneticilerin hukukun üstünlüğü ilkesi çerçevesinde kanunlara bağlı kalmasının önemine işaret eden Koncuk, çalışma barışının bozulması, çalışanlar arasında rekabet ve husumet yaratılmasının adil olmayan uygulamalarla ayrıcalıklı bir kesim oluşturulmasının devamı halinde devlet mekanizmasında onarılamaz yaralar açılacağını savundu.

Başta kamu görevlilerinin görevde yükselme, tayin, atama, yer değiştirme, terfi gibi işlemlerinde ayrımcılıktan, haksızlıktan ve objektif olmayan değerlendirmelerden kaçınılması; herkesin kabul edeceği, hakkaniyete dayalı, tarafsız bir sistem getirilmesi gerektiğini belirten Koncuk, kamuda kişiye bağlı uygulamalarla alt üst olmuş bulunan idari yapının da bir an önce düzeltilmesi gerektiğini ifade etti.

-''Sözleşmeli personel uygulamasına son verilmeli''

Kamu çalışma ilkelerine uymayan, taşeronlaşmaya ve esnek, düzensiz ve güvencesiz bir çalışma ortamı yaratan sözleşmeli personel çalıştırılması uygulamasına son verilerek, tüm sözleşmeli ve geçici personel istisnasız olarak kadroya geçirilmesi gerektiğini ifade eden Koncuk, çalışan ve emekli kesimin milli gelirden daha fazla pay alacağı, istihdam odaklı ekonomi politikalarının benimsenmesinin esas olması gerektiğini bildirdi.

Yeni hükümetin ILO standartlarına uygun, adil, eşitlikçi ve katılımcı bir çalışma hayatı için gerekli yasal ve anayasal altyapıyı hazırlaması gerektiğini de belirten Koncuk, şunları kaydetti:

''İçinde bulunduğumuz zaman ve konjonktür, yeni hükümetin omuzlarına son derece önemli görev ve sorumluluklar yüklemektedir. Dileğimiz 62. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin ülkemizde özlemini duyduğumuz sevgi, barış ve adalet temelinde yükselen demokrasi olgusunu yeniden inşa etmesi, küskünlük, dargınlık ve ayrışmalara son vererek toplumun her kesimine eşit muamele etmesidir. Bu süreçte toplumsal ayrışmalara mahal verilmemesi, toplum içinde gerilim yaratacak tartışmalardan uzak durulması, toplumun hiçbir kesiminin ötekileştirilmeden, yandaş-yandaş olmayan gibi ayrımcılığa gidilmeden, Türk milletinin bir bütün olarak görülmesi ve kucaklanması yeni hükümetten en büyük beklentimizdir.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber