Doktor ihmali sonucu bebeğin doğumda öldüğü iddiası

Menteşe ilçesinde bebeklerinin doktor ihmali sonucu doğum sırasında yaşamını yitirdiğini iddia eden aile, hastane, doktor ve hemşireler hakkında şikayette bulundu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Eylül 2014 17:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Doktor ihmali sonucu bebeğin doğumda öldüğü iddiası

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, ilk çocuğuna hamile olan 24 yaşındaki Aysun Koca, dün akşam saatlerinde sancılarının artması üzerine ailesi tarafından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum Servisine getirildi.

Koca'nın sabah yeniden sancısı tutunca, doktorlar tarafından normal doğum yapmak üzere ameliyathaneye alındı. Doğum sırasında kalbi duran kız bebek, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

- "Hastaneye geldiğinde kalp atışları normaldi"

Doktor ve hemşirelerin eşiyle ilgilenmediğini ve bebeğinin ihmal sonucu yaşamını yitirdiğini ileri süren baba Ferdi Koca, Menteşe Hamdi Bey Polis Merkezi'ne giderek, hastane yöneticileri, doktor ve hemşireler hakkında şikayette bulundu.

Koca, gazetecilere yaptığı açıklamada, hastaneye geldiklerinde kendilerine, bebeğin kalp atışlarının normal olduğunun söylendiğini anlattı. Eşinin sabah erken saatlerde ameliyata alındığını belirten Koca, "Panik halinde biri kadın üç doktor ameliyathaneye girdi. Daha sonra ameliyathanedeki görevli, çocuğun öldüğünü söyledi. Ben de olayın ardından polisi aradım" dedi.

- "Nöbetçi doktor hastanede durmadı"

Anne Aysun Koca ise doğum öncesi bebeğin sağlıklı olduğunun söylendiğini, sezaryen olmak istediğini ancak doktorların bu isteğini kabul etmediğini savundu.

Koca, doktorun nöbetçi olmasına rağmen hastanede durmadığını da iddia ederek, "Doktor H.T'ye (Sancım var sezaryenle alın) dedim. Kendisi burada nöbetçiydi. Nöbetçi olduğu halde hastanede durmadı. 3 defa kustum, bu normal değildi. Çok ağrılarım vardı. Çocuğumun öldüğünü bile bana söylemediler" dedi.

- İnceleme başlatıldı

Muğla Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Murat Himoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iddialarla ilgili inceleme başlatıldığını bildirdi.

Hastanın başka bir doktor tarafından takip edildiğini belirten Himoğlu, "Rahimde açılma olmadığı için doğumun sabah saatlerine aldığını öğrendim. Konuyla ilgili inceleme başlatıldı" dedi.

Bebeğin cenazesi, Cumhuriyet savcısının hastane morgunda yaptığı incelemenin ardından ailesine teslim edildi. Ölen bebeğin Kavaklıdere ilçesi Bellebol Mahallesi'nde toprağa verildiği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber