Paralel olmayan polislere kumpas

Kendi arkadaşlarını "terör örgütü üyesi" iddiasıyla dinlediler. Ses kayıtlarıyla şantaj yaptılar. Cemaat sohbetlerinde Fethullah Gülen'i eleştiren polisleri başka illere gönderdiler.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 09 Eylül 2014 08:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Paralel olmayan polislere kumpas

İzmir'de paralel yapıya yönelik düzenlenen operasyonun fezlekesinde şok detaylar ortaya çıktı. Paralel yapı düzenledikleri sohbetlere kendilerinden olmayan polis ve yargı mensuplarını da davet ederek etkilemeye çalışmış. Sohbetlerde cemaati eleştiren polisler ve hakimler "El Kaide veya Organize Suç Örgütü üyesi" iddiasıyla dinlemeye alınmış. İzmir'de paralelci polislerin sohbet oyunu polis memuru O.A.'nın verdiği bilgilerle ortaya çıktı.

Şantaj için beni dinlediler

Cemaatçi polisler tarafından El Kaide terör örgütü üyesi olarak dinlenen polis memuru A., ifadesinde şunları söyledi; "2010 yılında Cemaat diye adlandırılan gruba mensup kişilerin davetiyle iki buçuk ay toplantılarına gittim. Cemaati eleştiren konuşmalarımın hoşlarına gitmediğini öğrendim. Sonrasında da şantaj yapmak amacıyla beni dinlediklerini düşünüyorum. Dinleyenler şikayetçiyim."

8 günde tayini çıkartıldı

Cemaatçi polisler tarafından takip edilen isimler arasında belki de en önemli isim Balıkesir istihbarat Şube Müdürlüğünde çalışan E. Y. Y. 2012 yılında yaptığı istihbari çalışmada Balıkesir Meslek Yüksekokulu'nda Gülen cemaati olarak bilinen grubun teşkilatlanmaya çalıştığına dair bilge ve belge buldu. Ardından da okul içindeki cemaatçi yapılanma da görev alan isimleri tespit etti. Polis memuru Y., tam da o soruşturmayı başlattıktan bir gün sonra İzmir'deki paralelci polisler tarafından "çıkar amaçlı suç örgütü yöneticisi" olduğu iddiasıyla takibe alındı. Mahkemeden alınan dinleme kararındaki ismi ve bilgileri yerine sahte isim kullanıldı. E. Y., yapıyı deşifre edecek bilgilere ulaşmışken, başlattığı soruşturmanın üzerinden 8 gün geçtikten sonra birden başka bir birime gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber