Havalar nasıl olacak? / Haritalı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Eylül 2014 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Havalar nasıl olacak? / Haritalı

Yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu; Batı Akdeniz'in iç kesimleri ve Karadeniz ile Toroslar Mevkii, Afyonkarahisar, Konya, Çankırı, Yozgat, Kayseri, Sivas, Erzincan ve İskenderun çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ve Sinop çevrelerinde kuvvetli, Rize ile Artvin'in kıyı ilçelerinde yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeybatı, Akdeniz ile güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

UYARILAR

YEREL KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ve Sinop çevrelerinde kuvvetli (metrekareye 21-50 kg), Rize ile Artvin'in kıyı ilçelerinde yer yer çok kuvvetli (metrekareye 51-75 kg) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber