Seçmeli dersler notla değerlendirilecek

Üç aylık yaz tatili ardından 16 milyon 400 bin öğrenci ve 873 bin öğretmen için yeni eğitim öğretim yılı 15 Eylül pazartesi başlayacak.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Eylül 2014 10:28, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Seçmeli dersler notla değerlendirilecek

-Seçmeli dersler notla değerlendirilecek

Seçmeli dersler, 2014-2015 eğitim ve öğretim yılından itibaren puanla değerlendirilecek. Böylelikle derslerin daha ciddiye alınması ve nitelikli bir eğitimin gerçekleşmesi için, uygulanan seçmeli derslerin öğrencilerde bıraktığı etkinin objektif olarak değerlendirilmesi sağlanacak.

Performans görevleri

Öğretim programlarındaki kazanımların öğrenciler tarafından daha iyi kazanılmasını sağlamak amacıyla uygulamaya konulan performans görevlerinin, evde veliler tarafından yapılması şeklinde yanlış uygulamaların olduğu tespit edildi. Bu nedenle yapılan mevzuat çalışmalarında öğrencilerin başarılarının değerlendirilmesinde performans görevi puanı yerine ders etkinliklerine katılım puanı getirildi. Bu uygulamayla öğrencilerin sınıf veya okul içinde öğretmen rehberliğinde yaptıkları ve bilişsel, duyuşsal ve pisikomotor alanlardaki becerilerini kullanmalarını ve geliştirilmelerini sağlayan, öğrencilerin performanslarını değerlendirmeye yönelik çalışmalar için puan verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber