Alo 147 'bonzai ihbar hattı'na dönüştü!

Torbacılara suçüstü yapılması amaçlanıyor

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 10 Eylül 2014 21:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Alo 147 'bonzai ihbar hattı'na dönüştü!

Lütfi ERDOĞAN/ANKARA

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) öğrenci, öğretmen ve velilerin şikayetlerini almak ve bilgi vermek için kurduğu "Alo 147" hattı, "bonzai ihbar hattı"na dönüştü.

Okul yöneticileri ve öğretmenler ile vatandaşlar, okul önlerinde uyuşturucu satan zehir tacirlerini Alo 147'yi arayarak ihbar edebilecek. İhbarlar otomatik olarak emniyet, jandarma ve sağlık birimlerine iletilecek. Hattın devreye girmesiyle, okul önlerinde uyuşturucu satarak öğrencileri zehirleyen torbacılara suçüstü yapılması amaçlanıyor. Okul müdürleri ve müdür yardımcıları, okul giriş ve çıkış saatlerinde okul önünde gördüğü şüpheli kişiyi Alo 147'ye bildirecek. Hat, ihbarı otomatik olarak emniyet ve jandarmaya yönlendirecek. Anlık ihbarlar sayesinde okul önlerinde suçüstü baskınlar yaygınlaşacak. Ayrıca okulda uyuşturucu madde kullandığı gözlenen öğrenci için de bu hat kullanılabilecek.

BİRLİKTE MÜCADELE ÇAĞRISI

Milli Eğitim Bakan Danışmanı Doç. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu imzasıyla illere gönderilen yazıda, ihbarlar için bu hattın kullanılması istendi ve şöyle denildi: "Ölümcül uyuşturucu madde kullanımı tehlikesine karşı hep birlikte, el ele vererek mücadele etmek zorundayız. Alo 147 hattımıza okul yöneticisi, öğretmen, veli, öğrenci ve vatandaş tarafından yapılacak ihbarlar hızla emniyet, jandarma ve sağlık birimlerine iletilecek ve müdahale edilmesi sağlanacaktır. Alo 147 hattının uyuşturucu madde kullanılmasının önlenmesinde bir ihbar ve uyarı hattı olarak kullanılması konusunda kişi ve kuruluşlara, veli, öğrenci ve öğretmenlere gerekli bilgilendirmelerin yapılması gerekmektedir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber