Bakanlıktan 'e-denetim' çevre uygulaması

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca çevre denetimlerinin etkin ve verimli bir şekilde izlenmesi amacıyla e-denetim yazılım programı hazırlandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2014 22:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakanlıktan 'e-denetim' çevre uygulaması

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca çevre denetimlerinin etkin ve verimli bir şekilde izlenmesi amacıyla e-denetim yazılım programı hazırlandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, tüm çevre denetim aşamaları web tabanlı programda elektronik ortamda yürütülebilecek. Böylece bir denetime ait bilgiye sahada yapılan denetim sırasında sistemden ulaşılabilecek. Geçmiş denetimlere ilişkin sorgulamalar yapılabilecek ve bir tesisin çevresel performansı sistem üzerinden takip edilebilecek.

-Uygulama 2015 yılında resmi olarak başlatılacak

Program, tüm denetim kayıtlarının eksiksiz ve güncel olması, doğru istatistikler elde edilmesine ve denetimlerin daha planlı yapılmasını sağlayacak.

Uzun süreli dava süreçlerinin takibini ve vatandaş şikayetlerinin değerlendirmesini kolaylaştıracak e-denetim programı, çevre denetim görevinde çalışan personel tarafından kullanılacak, ileriki aşamada ise yetki devri yapılan kurum ve kuruluşlar da programı kullanacak.

Sistemin test çalışmaları 12 pilot ilde devam ederken, uygulamanın 2015 yılında resmi olarak başlatılması hedefleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber