91 bin esnafın faizi silinecek

Esnafın kefalet kooperatiflerine olan borcunun faizi siliniyor. Bakan Canikli, "31 Ekim'e kadar borcunu ödeyenlerin faizi silinecek" dedi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 25 Eylül 2014 10:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
91 bin esnafın faizi silinecek

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'den 91 bin esnafa faiz müjdesi geldi. Canikli, "31 Nisan 2014 itibarıyla esnafın kefalet kooperatiflerine ödenmemiş 460 milyon liralık ana para borcu var. Müracaat tarihi olan 31 Ekim 2014'e kadar ödenmesi durumunda faizinin tamamı silinecek" dedi. Kredi ve kefalet kooperatifleri ortaklarının borçlarının yapılandırılmasına ilişkin basın toplantısı düzenleyen Canikli, esnaf ve sanatkarın kredi finansman ihtiyacının karşılanması amacıyla özel bir çalışma yürüttüklerini ifade etti. Gümrük Bakanı, bu çerçevede Halkbank aracılığıyla esnaf ve sanatkarlara uygun imkanlarla kredi sağlandığını kaydetti. Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği Başkanı Abdulkadir Akgül de ilk defa böyle bir yapılandırma olduğunu ifade etti. Akgül, "Bu tamamen bir af gibi. Esnafı rahatlatmak açısından önemli. Bu rakam, yılların birikimi. Yıllardır ödenmeyen, kronikleşmiş durumda olan borçları sıfırlandırıyor" diye konuştu.

KAYNAK OLUŞUMUNDA ROLÜ BÜYÜK

Türkiye'deşu anda 900'ün üzerinde esnaf kefalet kredi kooperatifi olduğuna işaret eden Nurettin Canikli, finansman açısından bunların ciddi anlamda kaynak oluşumu sağladığına dikkati çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber