Erdoğan demedi, ima etti: Köşk benim hakkım

Haber Giriş : 30 Haziran 2006 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İspanyol El Pais gazetesi, 'Cumhurbaşkanlığına aday mısınız?' diye sordu. Erdoğan, 'Ben siyasi bir kişiliğim ve geçen seçimlerde halktan en fazla oy alan AKP'nin lideriyim' karşılığını verdi. Erdoğan isim vermenin mevcuda saygısızlık olacağını da söyledi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İspanyol El Pais gazetesine yaptığı açıklamada "Cumhurbaşkanlığını kendisinin hak ettiği" imasında bulundu.

Erdoğan, El Pais'in "Türkiye'de Meclis'in yeni cumhurbaşkanını seçmesinden önce erken seçimlere gitmeyi düşünüyor musunuz?" sorusuna, "Asla hiçbir şartla. Seçimler daha önce ilan edildiği gibi 2007 yılının Kasım ayında gerçekleşecektir" dedi.
Erdoğan "Siz Cumhurbaşkanlığı'na aday mısınız" sorusu üzerine, "Köşk benim hakkım" imasında bulunduğu yorumlarına neden olan şu yanıtı verdi: "Ben siyasi bir kişiliğim ve geçen seçimlerde halktan en fazla oy alan AKP'nin lideriyim."

'Benim dışımda biri'

Erdoğan, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi toplantısı için Strasbourg'a giderken uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada, "Kendisinden başka birinin de cumhurbaşkanı olabileceğini" söyledi. Cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin anketler yapılacağını belirten Erdoğan, şu açıklamayı yaptı:"Parti grubumuzun üzerinde mutabık kalacağı biri olacak. Sivil toplum örgütlerine soracağız. Anketler yapacağız, bakacağız. Sivil toplum örgütü derken, elbette ki ilgili örgütlerden bahsediyorum.

'Asıl forma kafadadır'

Türkiye'de eli taşın altında olan örgütlere soruyoruz. Her şeyden önce herkesi kucaklayacak bir kişi olacak. Cumhurbaşkanlığı makamı artık formanın çıkarılması gereken bir makam olmalıdır. Ben forma derken gömleğin altındaki formayı kastetmiyorum. Asıl forma, kafanın içindeki formadır."

Erdoğan, "Anketlerde Cumhurbaşkanlığı makamı için en çok istenen isim Ahmet Necdet Sezer, ikinci sırada sizin isminiz geliyor. Sezer yeniden seçilemeyeceğine göre, siz mi tarif ediliyorsunuz?" sorusuna, "Benim dışımda birisi de niye olmasın" karşılığını verdi.

'Mevcuda saygısızlık'

Cumhurbaşkanı olmaya niyeti yoksa şimdiden niye açıklamadığının sorulması üzerine Erdoğan, "Şimdi 'Ben yokum' deseniz ne olur.? Mevcut Cumhurbaşkanı'na saygısızlık olur. Bu makamı şimdiden dile düşürmenin alemi yok. İsim açıklarsam onu yıpratma süreci başlayacaktır. Günü geldiğinde belirlenir. Ama dediğim gibi illa de ben olacağım diye bir şey yok" dedi.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber