EGM izindeki tüm personeli göreve çağırdı

Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) Kobani'de saldıralarını arttırmasının ardından İstanbul'da dün başlayan şiddet gösterileri nedeniyle İstanbul Emniyet Müdürlüğü alarm durumuna geçti, bütün izinler kaldırıldı. Öğle saatlerinde Kadıköy'de bir grup ile polis arasında gerginlik çıktı. Olaylar halen devam ediyor.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 07 Ekim 2014 14:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
EGM izindeki tüm personeli göreve çağırdı

İHA- Ankara Emniyet Genel Müdürlüğü, yurt genelinde yaşanan toplumsal olaylar nedeniyle senelik izindeki tüm personeli görev başına çağırdı.

Kobani olayları nedeniyle gerginliğin üst seviyeye ulaşması Ankara Emniyet Genel Müdürlüğü'nü de harekete geçirdi. Personel Şube Müdürlüğü'nün kaleme aldığı üst yazıyla senelik izindeki personeller dahil tüm izinlerin kaldırıldığı bildirildi. Personele cep telefonu mesajıyla da iletilen yazıda, personelin senelik izinlerini kesip görev başına dönmeleri ve tüm personelin görevli oldukları birimlere intikal etmeleri istendi.


Kurban Bayramı tatili için il dışına çıkanlara acil dönüş talimatı verildi. IŞİD'in Kobani'ye bayrak çekmesinin ardından İstanbul'un birçok noktasında protesto gösterileri düzenlendi. Belediye otobüsü, işyerleri ateşe verilirken göstericiler polisle çatıştı. Bir polis açılan ateşle bacağından yaralandı. Gece boyu süren eylemlerin bugün de devam edeceğinin belirlenmesi üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kurban Bayramı nedeniyle il dışında tatilde olan persenole sabah saat 08.00'da görevlerinin başında olmaları talimatı verdi.

Çok sayıda polis uçak ve otobüslerle İstanbul'a döndü. Çok sayıda polisinde dönüş yolunda olduğu belirtildi. Mesainin 12-12'ye alındığı personele SMS mesajlarıyla iletildi. Olay çıkması muhtemel yerlere çevik kuvvetin dışında tatilden dönen polisler de kaydırıldı. Polislere ikinci bir emire kadar 12-12 mesainin devam edeceği bildirildi.

KADIKÖY'DE GERGİNLİK

HDP'nin çağrısı üzerine Kadıköy'de toplanan bir grup ile polis arasında gerginlik çıktı.

Kadıköy Boğa heykelinin bulunduğu meydanda Kobani'ye destek için toplanan gruplara polis TOMA ve gazla müdahale etti. Meydanda toplanan grubu uyaran çevik kuvvet ekipleri daha sonra eylemcilere TOMA ile su sıktı, gazla müdahale etti.

Müdahale sırasında başından yaralanan avukat Tamer Doğan hastaneye kaldırıldı. Daha sonra yaralı çevredekilerin yardımı ile kucaklanarak hastaneye kaldırıldı. Ara sokaklara dağılan gruba polis müdahalesi devam ediyor.

SULTANGAZİ DE GERGİNLİK

KOBANİ'deki olaylarla ilgili basın açıklaması yapmak isteyen bir grup, Demokratik Bölgeler Partisi Sultangazi ilçe binası (DBP) önünde toplandı. Cebeci Caddesi'nde AK Parti İlçe Binası'na Abdullah Öcalan posterleriyle yürümek isteyen yaklaşık 500 kişilik grup caddeyi trafiğe kapattı.

Bu sırada grubun önü TOMA ve çevik kuvvet ekipleri tarafından kesildi. Polis grubun yürümesine izin vermeyince gerginlik yaşandı. Gruptakilerden bazıları polise havai fişek, taş ve sopalarla saldırdı. Çevik kuvvet polisi ise gruba biber gazı kullanarak müdahale etti.

Grup ara sokaklara kaçtı. Bu arada ellerinde Türk bayraklarıyla caddeye çıkan vatandaşlar DBP'lileri protesto etti. Grubun üzerine yürümek isteyen vatandaşları polis engelledi. Mahallede gerginlik sürüyor.

BEYOĞLU'NDA KORSAN GÖSTERİCİLERE POLİS MÜDAHALESİ

Beyoğlu'nda toplanan korsan göstericiler Kobani'de yaşananları bahane ederek yolu trafiğe kapattı. Polis gruba tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti.

Beyoğlu'nda toplanan yaklaşık 400 kişilik bir grup, Kobani'de yaşanan olayları protesto etti. Bir süre oturma eylemi yapan grup ardından barikat kurarak yolu trafiğe kapattı. Taş atan gruba polis, dağılmaları yönünde uyarıda bulundu. Uyarılara uymayan gruba polis, tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Grup müdahalenin ardından ara sokaklara dağıldı. Beyoğlu'nda gerginlik sürüyor.

Kızılay'da, polise taşlı saldırı

Kobani'deki (Ayn El-Arab) gelişmeleri protesto bahanesiyle Kızılay'da toplanan bir grup, polise taşla saldırdı.

Sakarya Caddesi'nde toplanan grup, burada IŞİD aleyhine sloganlar atarak, üzerinde Kobani'ye destek ifadeleri bulunan pankartlar açtı.

Polisin, gösterinin "izinsiz ve yasalara aykırı" olduğunu belirterek, dağılmaları uyarısında bulunmasına gruptakiler taşlarla karşılık verdi.

Eylemcilerin attığı taşlar, bazı polislerin ve gazetecilerin yaralanmalarına neden olurken, polis biber gazıyla müdahalede bulundu.

Müdahalenin ardından eylemciler taş atarak Kızılay'daki ara sokaklara kaçtı.

Bazı göstericiler gözaltına alınırken, polis ile göstericiler arasındaki gerginlik devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber