Zirve davasında stratejik kavga!

Zirve sanığı İlker Çınar, eski Malatya Jandarma İl Alay Komutanı Mehmet Ülger'in kendisini suçlayan röportajı üzerine mahkemeye dilekçe verdi.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 09 Ekim 2014 07:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Zirve davasında stratejik kavga!

KEMAL GÖKTAŞ

Malatya'daki Zirve Yayınevi katliamı davasında tutuklu sanık, eski Malatya Jandarma İl Alay Komutanı Mehmet Ülger'in bir gazeteye verdiği röportajda suçladığı İlker Çınar, mahkemeye 57 sayfalık bir dilekçe verdi. Emniyet Genel Müdürlüğü Tanık Koruma Dairesi başkanlığınca hakkında tanık koruma tedbiri verilen Çınar'ın dilekçesinde, Ülger ve ekibinin daha önce Zirve Yayınevi katliamı ile ilgili hiçbir duyumları olmadığını belirtirken yaptıkları strateji değişikliği ile işi cemaate yıkmak için cinayetleri önceden bildiklerini söylediklerini öne sürdü.

'Ülger ekibinin yeni stratejisi'

Proteston kilisesinde rahiplik yaparken jandarma elemanı olduğu ortaya çıkan ve itirafçı olarak davada ifade veren Çınar, Ülger ve ekibinin bu röportajla birlikte strateji değişikliği yaptıklarını "ilk kez" kamuoyuna deklare ettiklerini ifade etti.

'Ülger ve diğer askerlerin Zirve Yayınevi katliamına dair önceden hiçbir bilgi sahibi olmadıklarına yönünde ifadelerinden alıntılar yapan Çınar, Ülger'in röportajda gazeteci Adem Yavuz Arslan tarafından tehdit edildiğine yönelik Ülgen'in kurgulayıp kendisine yazdırdığı dilekçe örneğinin bulunduğu ajandanın ise Haydar Yeşil'e ait olduğunu hatırlattı.

Çınar, "Kriminal inceleme sonucu bana ait olduğu ispatlanan yazının bulunduğu bu ajanda bana hediyedir. Hediye eden kişi; Malatya Jandarma İstihbarat Şube Müdürü Haydar Yeşil'dir. 17 Haziran 2008'de Malatya iline geldiğimde Ülger'in yeni kurgusunu yazmak amacıyla bu ajandayı çantamdan çıkarttım ve herhangi bir yeri açtım ve Ülger'in bana yazdırdığı dilekçe örneğini not ettim. Bu ajandam daha sonra çalındı. Ajandadaki bu yazı bana aitti, eğer ben herhangi bir şekilde öldürülürsem bana ait olan bu yazıdan dolayı suçlanacak olan Arslan ve misyonerler olacaktı" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber