Eylemlerde 4 kişi öldü, 7'si polis 28 kişi yaralandı

Kobani protestoları kapsamında eylemciler, Mersin, Adana, Gaziantep, Diyarbakır'da polise silahla saldırdı. Saldırılarda 4 kişi öldü, 7'si polis 28 kişi yaralandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 09 Ekim 2014 22:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eylemlerde 4 kişi öldü, 7'si  polis 28 kişi yaralandı

TARSUS'TA KOBANİ EYLEMİ: 2'Sİ POLİS, 4 YARALI

MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde düzenlenen Kobani'ye destek eyleminde, açılan ateş ve taşlama sonucu 1'i ağır olmak üzere 2'si polis 4 kişi yaralandı.

Barbaros Mahallesi'nde eylemcilere müdahale eden Çevik Kuvvet Büro Amiri Serkan Yüksel, nereden ateşlendiği bilinmeyen silahtan çıkan saçma ile bacağından yaralandı. Fahrettin Paşa Mahallesi'nde hemzemin geçit yakınlarında görev yapan polis memuru Yakup Orçun ise kafasına gelen taş ile yaralandı. Yaralanan polisler Medikal Park Hastanesi'nde tedaviye alındı.

Kavaklı Mahallesi'nde devam eden olayların yaşandığı bölgede bulunan Mustafa Uzun (36) ile Mesut Koçak (41), vücutlarına isabet eden saçmalar ile yaralandı. Göğsüne saçma isabet ederek ağır yaralanan Uzun ile hafif yaralanan Koçak, Tarsus Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ameliyata alınan Uzun'un hayati tehlikesi olduğu öğrenildi.

Yaşanan olayın ardından Kavaklı Mahallesi'nde toplanan kalabalığa müdahale eden polis, grubu biber gazı ve tazyikli su kullanarak dağıttı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır, bu olayı bir televizyon programındaki canlı yayında kendisine gelen mesajı aktararak duyurdu ve "Yaralananların Türkmen gençler olduğunu" söyledi.

GAZİANTEP'TE KOBANİ EYLEMİNDE KARŞIT GRUPLAR ÇATIŞTI: 4 ÖLÜ, 1'İ POLİS 20 YARALI

GAZİANTEP'te, IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırılarını protesto etme bahanesiyle toplanan grup ile karşıt görüşlü kişiler arasında silahlı çatışma çıktı. Birçok noktada tabanca ile tüfeklerin de kullanıldığı olaylarda 4 kişi öldü, 1'i polis 20'nin üzerinde de yaralı var.

IŞİD'e tepki amacıyla Güzelvadi, Vatan, Barak, Akdere, Aydınlar, Mevlana ve Göllüce Mahalleleri'nde toplanan gruplar, çöp konteynırlarını devirip lastiklerle ateş yaktı. Yolları barikatlarla kapatıp iş yerleri ile araçların camlarını kırıp zarar veren polislerin dağılmaları yönündeki uyarılarına havai fişek, taş ve molotof kokteyli atarak karşı veren gruplara, TOMA'lardan biber gazı ve basınçlı su sıkıldı. Olaylarda tüfek kullanan gruptakiler, zırhlı polis aracının camına ateş etti. Her iki camına mermi isabet eden zırhlı araç kullanılmaz hale geldi.

Barak ve Vatan mahallelerinde korsan gösteri düzenleyen grup ile karşıt görüşlü kişiler arasında silahlı çatışma çıktı. Tabanca ve tüfeklerin kullanıldığı çatışmada 1'i polis memuru 20'nin üzerinde kişi, kurşun ve tüfeklerden çıkan saçmalara hedef oldu. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen ambulansla kentteki hastanelere götürülen yaralılardan 15 yaşındaki Süleyman Balcı, 16 yaşındaki Sevgi Alıcı, 27 yaşındaki Ömer Uçeker ile ismi henüz öğrenilemeyen bir kişi hayatını kaybetti. Ölen 4 kişinin cesedi, otopsi için morglara alındı.

Merkez Şahinbey ve Şehitkamil DBP İlçe Başkanlıklarının ateşe verildiği, bazı iş yeri ve polis araçlarının da zarar gördüğü olaylarla ilgili yoğun güvenlik önlemleri alındı.

HAKİM VE SAVCILARIN KALDIĞI LOJMANA SİLAHLI SALDIRI

TUNCELİ'de akşam saat 21.10 sıralarında kimliği belirsiz kişiler, önce kaymakamlık lojmanı taşlandı, daha sonra da hakim ve savcıların kaldığı lojmanlara uzun namlulu silahlarla ateş edildi.

Tunceli'nin Hozat İlçesi'nde saat 21.10 sıralarında, IŞİD'in Kobani'ye sadırısını protesto eden bir grup, önce kaymakamlık konutunu taş yağmuruna tuttu. Protestolardan sonra kimliği henüz tespit edilmeyen kişiler tarafından, hakim ve savcıların kaldığı adliye lojmanına uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Silahlı saldırıda lojmanda görev yapan bir polis hafif şekilde yaralandı. Bölgeye giden özel harekat polisi, ateş edilen yönü yoğun ateş altına aldı. Çıkan çatışmada ölen ve yaralanan olmazken, ilçe merkezinden de silah sesleri geldi.

ADANA'DA 2 POLİS YARALI

Adana'da akşam saatlerinde Kobani'ye destek eylemi yapan grup ile karşıt grup arasında kısa süreli bir çatışma yaşandı. Merkez Seyhan İlçesi Onur Mahallesi'nde IŞİD'in Kobani'deki saldırılarını protesto etmek için izinsiz gösteri yapan grup ile elinde Türk bayrakları ile toplanan grup karşı karşıya geldi. D-400 karayolu üzerinde iki grup arasında kısa süreli çatışma yaşandı. Bölgede bulunan Özel Harekat Timleri, TEM ve Çevik Kuvvet ekiplerinin müdahalesiyle çatışma son buldu. Polis müdahalesinin ardından PKK yanlısı grup Onur Mahallesi ara sokaklarına dağıldı. D-400 karayolu üzerinde tekbir getirip slogan atan grup ise sokak aralarına PKK yanlısı eylemcilerin peşinden gitmek istedi. Elinde sopa, kılıç ve pompalı tüfek bulunan kalabalık, polisin uzun namlulu silahlarla havaya ateş açmasıyla durduruldu. Kalabalık, İstiklal Marşı okuduktan sonra dağıldı.

Polisin, ara sokaklarda gösterilere devam eden PKK yanlısı gruplara müdahalesi bir süre devam etti. Bu sırada eylemciler pompalı tüfek, molotof kokteyli ve havai fişeklerle polis araçlarına saldırdı. Saldırıda 2 polis yaralandı.

DİYARBAKIR'DA POLİS MERKEZİNE SALDIRDI: 2 POLİS YARALI

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesindeki polis merkezine bir araçla saldırı girişiminde bulunan şahıslarla polis arasında çatışma çıktı.

Edinilen bilgiye göre, Bağlar Polis Merkezine hızla yaklaşan bir aracı fark eden polis ekipleri, araca son anda müdahale etti. Araçtaki şahısların polise ateş açması üzerine çıkan çatışma sonucu 2 polis memuru yaralanırken 2 saldırgan yakalandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber