Arınç: Anayasa Mahkemesi bizi anlamadı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, terör örgütlerini özendirici yayınların internette dolaştığını belirterek, TİB yetkilendirilmesi konusunda, "Anayasa Mahkemesi bizi anlamadı" dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ekim 2014 15:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Arınç: Anayasa Mahkemesi bizi anlamadı

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Adıyaman Valiliği ziyaretinin ardından Adıyaman Üniversitesi Akademik Yılı açılış törenine geçti. Üniversite rektörlük binasında Rektör Prof. Dr. Talha Gönüllü'nün makamına geçen Bülent Arınç'a, Rektör Gönüllü tarafından üniversitesinin yerleşkesi, bilimsel çalışmaları ve kurulan fakültelerle ilgili bilgi verildi.

Daha sonra akademik tören için salona geçen Arınç'a, burada Adıyaman Üniversitesi Devlet Konservatuarı tarafından Türk sanat müziği dinletisi sunuldu. Müzik dinletisinin ardından sırasıyla Rektör Prof. Dr. Talha Gönüllü, Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ve Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş açılış konuşması yaptılar.

Akademik yıl açılış dersinde konuşan Arınç, Türkiye'de insanların kendi inançlarını, kendi düşüncesini, kendi farklılığını ortaya koyma imkanına sahip olduğunu ve şiddete başvurmanın doğru olmadığını dile getirdi.

Arınç, Adıyaman'ın Türkiye'ye örnek bir huzur şehri olduğunun altını çizerek, birlikteliğin en güzel örneğinin sergilendiğini söyledi.

İslam'ı kendi güzel kaynaklarından iyi insanlardan öğrenmek gerektiğini kaydeden Arınç, "Gerçek İslam'ı bilen kişi bu örgütlerin ardından gitmez. Onlara sempati duymaz, onların yaptıklarını onaylamaz. Gelip geçici heveslerle biz bu yapılanlara hiçbir zaman arka çıkamayız. Bu örgütlerin pek çoğunun geçmişten bu yana bizimle meselesi vardır. Bizi de emperyalist ettiler; bizi de inkar ettiler. Kendisinden olmayanlara hayat hakkı tanımayan, kelle koparan, insan öldüren konuma geldiler. Biz Allah korusun kurbanımızı bile güzel keseriz. Acıtmadan, gözlerini kapatarak keseriz. Bu ne vahşet be kardeşim. Kafa keserek, işkence yaparak adam öldürmek ve 'ben Müslümanım' demek. Dünyaya bunların gerçek Müslüman olmadığını kendi hal ve tavırlarımızla ve fikirlerimizle ortaya koymamız lazım" dedi.

"ANAYASA MAHKEMESİ BİZİ ANLAMADI"

Terör örgütlerini özendirici yayınların internet ortamında olduğuna dikkat çeken Arınç, "Maalesef internet sitelerinde özendirici yayınlar yapılıyor. Bizim çabalarımızı birileri anlamadı. Başta da Anayasa Mahkemesi. TİB dediğimiz kurumun, yıkıcı ve zararlı yayınların mahkeme kararlarıyla, uzun uzun yazışmalarla zararını önlemek mümkün değil. Acil hallerde, bunların faaliyetlerine son vermeyi düşündük ama Anayasa Mahkemesi iptal etti" ifadelerini kullandı.

Bülent Arınç'a daha sonra Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü tarafından 'Kamu Yönetimi' dalında Fahri Bilim Doktorası verildi.

Tören sonrasında Adıyaman Üniversitesi kampüs alanı içerisinde yapılan kreşin açılışı gerçekleştirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber