Maliye'nin yol açtığı kriz çözülemeseydi MEB'in alternatif planı hazırdı.

Haber Giriş : 04 Temmuz 2006 07:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye'nin kararı sonucu binlerce eğitimcinin mağduriyetinin giderilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı formül arayışına girdi. Bakanlık öncelikle geçici öğreticilere moral amacıyla ?sözleşme garantisi? verdi.

Toplam sayısı 18 bin olan geçici öğreticilerden iki yıllık meslek yüksekokulu mezunlarıyla artık sözleşme imzalanmaması, kalan 15 bin sözleşmeli öğretmenle de en geç ağustos ortasına kadar, "1 Eylül'den geçerli olmak üzere" bir yıllık sözleşme yapılması kararı alındı. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bir yetkili, ?En kötü ihtimalle sözleşmesi sona eren arkadaşlarımızla temmuz ya da ağustosta sözleşme yenileyeceğiz. Mağdur edilen sözleşmeli öğretmenlerimiz en ufak bir tereddüt bile yaşamasın" dedi.

Milli Eğitim yetkililerine göre, Maliye ile geçen hafta gece yarılarına kadar süren toplantılarda aslında anlaşma sağlandı. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile Maliye Bakanı Unakıtan "12 ay maaş" konusunda mutabık kaldı. Ancak son anda Maliye bürokrasisi engelleme yaptı.

Bürokratlar, geçici öğreticilerin yaz aylarında çalışmadıkları halde iki maaş almalarına karşı çıktı. Milli Eğitim'den üst düzey bir yetkili, ?Oysa bizim kadrolu öğretmenlerimiz de yazın çalışmadığı halde maaş alıyor. Hakları da aşağı yukarı aynı. Maliye'nin bu konuyu neden son dakikaya kadar bekletip, olumsuz tavır aldığını anlamış değiliz" açıklamasını yaptı.

bugün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber