Özürlüyü istismar, internetten ifşa edilecek

Haber Giriş : 04 Temmuz 2006 08:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı özürlülere yönelik istismar olaylarını önlemek için harekete geçti. Özürlüleri ve ?özürlülüğü' istismar eden kamu görevlileri ile dernek ve vakıflar internetten ifşa edilecek.

Son aşamaya gelen çalışma sonucu açıklanacak isimler arasında devlet tarafından ?başarılı' ilan edilmiş bazı kamu görevlilerinin bile olduğu iddia ediliyor.

Türkiye'de 8 milyonun üzerinde özürlü bulunuyor. Aileleriyle beraber düşünüldüğünde ise 20 milyondan fazla insan etkileniyor. Toplumun büyük bir kesimini etkileyen bu durum, son yıllarda artan farkındalık ve toplumun duyarlılığı nedeniyle istismar olaylarını da beraberinde getiriyor. Kamu görevlileri ile bazı dernek ve vakıflar ?reklam' ve ?rant' nedeniyle hiçbir zaman gerçekleştiremeyecekleri projeler ile özürlüleri istismar ediyor. Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanı Mehmet Aysoy, bazı kamu görevlilerinin akla mantığa sığmayan projeler ortaya koyduklarını belirterek, ?Devletin bu alanda neler yapacağı mevzuatla belirlenmiştir, her alana girilmemelidir.? dedi. Kimi kamu görevlilerinin iddialı projeler duyurduğunu söyleyen Aysoy, ?Özürlülere bakımevi, rehabilitasyon merkezi yapıyoruz iddialarıyla alana girdiler. 3 yılda bu alanda projesi olanları takip ettik. İstismar tespit edilenlere uyarı yazısı gönderiyoruz.? dedi.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber