Çelik'ten 'İmam Hatip Öğrencileri Sorusuna' yanıt

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2006 11:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İmam-hatip öğrencileri AKP kongresine nasıl geldi?

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ''Adıyaman'da hiçbir yönetici veya öğretmenin, öğrencileri kongreye yönlendirmediği tespit edildi'' dedi.

Çelik, CHP Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı'nın, ''imam hatip lisesi öğrencilerinin AK Parti Adıyaman İl Kongresine katılmalarına'' ilişkin soru önergesini cevaplandırdı. Çelik, Anayasa gereği personelin, görev ve sorumluluklarıyla bağdaşmayan fiilleri bulunan veya bulunduğuna dair duyum alınanlar hakkında yapılan inceleme-soruşturma sonucunda getirilen adli, idari, mali ve disiplin teklifleri doğrultusunda, yasaların gereğinin yerine getirildiğini belirtti.

Adıyaman Atatürk Stadyumunda düzenlenen kongreye, yöneticilerin talimatı veya yönlendirmesiyle öğrenci götürüldüğü iddiasına ilişkin 2 ilköğretim müfettişinin görevlendirildiğini bildiren Çelik, Emniyet Müdürlüğü video kayıtları, yerel televizyon kayıtları, gazetelerde yer alan fotoğrafları ile okul kayıtlarının incelendiğini kaydetti.

Hüseyin Çelik, müfettişlerce yapılan değerlendirmeler sonucunda hazırlanan inceleme raporunda, şunlara yer verildiğini bildirdi:

''Kongreye katılan öğrencilerin yönetici veya öğretmenleri tarafından yönlendirilmediği, bazılarının aileleri ile gittikleri, bazılarının ise okulların sabahçı bölümünün çıkış, öğlenci bölümünün ise giriş saatlerine denk gelmesi nedeniyle Başbakanı görme merakı ile stada gittikleri tespit edildi. Bu öğrenciler hakkında okul müdürlüğünce yapılan disiplin işlemlerinin devam ettiği, herhangi bir yönetici ve öğretmenin kongreye gitmedikleri sonuç ve kanaatine varıldığından, ilgili okul müdürleri ve öğretmenleri ile diğer yetkililer hakkında işlem tayinine gerek olmadığı kanaatine varılmıştır.

Adıyaman'da hiçbir yöneticinin, öğrencileri söz konusu kongreye yönlendirmediği ve taşımadığı, bu nedenle kamu görevlileri hakkında herhangi bir disiplin işlemi uygulanmadığı; kendi inisiyatifleriyle kongrenin yapıldığı stadyuma gitmiş öğrencilerle ilgili disiplin işleminin devam ettiği; ayrıca, anılan kongreye öğrencilerin kitlesel katılımının söz konusu olmadığı anlaşılmaktadır.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber