13 milyon aboneye 'ucuz Alo' kolaylığı

Yeni alınan kararla sabit hat taşımanın önündeki engeller kalktı. Geçişte yaşanan kesinti süresi ve çift fatura gibi sorunlar artık yaşanmayacak. Karar sonrası sabit hattaki numara taşımanın da cep operatörlerindeki gibi hızla artması bekleniyor

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 09 Kasım 2014 20:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
13 milyon aboneye 'ucuz Alo' kolaylığı

Hanife Baş

Ev ve işyerlerinde kullanılan sabit telefon numaralarının Türk Telekom haricindeki başka operatöre taşınması yeni çıkan bir kararla kolaylaştırıldı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) 'Toptan Hat Kiralama Hizmeti Yoluyla Abonelerine Ses Hizmeti Sunan Sabit Telefon Hizmeti İşletmecilerin Erişim Yönteminin Değiştirilmesi' konulu kurul kararı, sabit hat taşımadaki zorlukları ortadan kaldıracak.

Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği (TELKODER) Başkanı Yusuf Ata Arıak, BTK'nın yeni kararının sabit hat taşımanın önündeki engelleri ortadan kaldırdığını söyledi. Arıak, "2009 yılından beri sabit hat aboneleri numaralarını Türk Telekom'dan başka bir alternatif operatöre taşıyabiliyor. Ama çok zorluklar yaşanıyordu. Hat taşınırken bir süre telefon hizmeti alınamıyordu. Sabit ücret ve konuşma ücreti için iki ayrı fatura geliyordu. Sabit ücret için Türk Telekom'a, görüşme için geçilen operatöre olmak üzere iki fatura gönderiliyordu. Artık her şey tek faturada olacak. Abone karşısında tek muhatap bulacak. Konuşma fiyatları da ucuzlayacak" dedi.

Sadece 600 bin abone taşıdı

Türkiye'de 13 milyon sabit hat abonesi bulunduğu ve bugüne kadar Türkiye'de 600 bin kişinin sabit hattını taşıdığı bilgisini de veren Arıak, toptan hat kiralama kararının sektörün önünü açacağı ve sabit hat taşıma oranını artıracağını kaydetti.

Yusuf Ata Arıak, sektörde serbestleşmenin başlamasıyla alternatif işletmecilerin de abonelere sabit telefon hizmeti sunmaya başladığını anımsatarak, şunları söyledi: "Bu bağlamda alternatif işletmeciler, sabit telefon hizmeti alan abonelerine iki ayrı fatura göndermekle yükümlüydü. Bunlardan biri Türk Telekom'un sabit ücret faturası diğeri de abonenin kullandığı dakikaları içeren faturaydı. Bu durum aboneler için ekstra bir külfet oluşturuyor ve abonelerin tek bir hizmet için iki ayrı faturayı takip etmesine, ödemek zorunda kalmasına yol açıyordu.

Türk Telekom tarafından alternatif işletmecilere, müşterilerine sunmak üzere sabit telefon erişim hizmeti verilmesi 'Toptan Hat Kiralama' hizmetini tanımlıyor. Bu hizmetin başlaması ile alternatif işletmeciler, telefon hattını Türk Telekom'dan kiralıyor ve Türk Telekom tarafından alınan sabit ücret dahil tüm ücretleri tek bir fatura ile müşteriye faturalayabilir duruma geldi. Ayrıca pek çok alternatif operatör sabit ücretin alınmadığı kampanyalar düzenliyor."

Sabit hat trafiği 2.7 milyar dakika

- Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) 2014 yılı ikinci çeyrek sonuçlarına göre Türkiye'de 13 milyon sabit hat abonesi var. Penetrasyon oranı bir önceki çeyreğe göre yüzde 2.1 oranında azalaraka yüzde 17'ye düştü.

- Türk Telekom'un sabit telefon gelirleri yaklaşık 847 milyon TL olarak gerçekleşti.

- Yaklaşık 2 milyon kullanıcı sabit telefon hizmetlerinde alternatif işletmecilerden hizmet aldı. Bu işletmecilerin üç aylık dönem için tüm serbest telekom hizmetlerinden elde ettikleri gelirler 292 milyon TL civarında gerçekleşti.

- Türk Telekom'un ses trafiği 2014 yılının ikinci çeyreğinde 2.7 milyar dakika oldu. Türk Telekom şebekesinden en çok aranan kısa numara 112 (Sıhhi İmdat) oldu.

- 2014 yılı ikinci çeyrekte de sabit şebekeden en fazla trafik gönderilen ve alınan ülke Almanya olarak gerçekleşti.

'Artık kesinti yaşanmayacak'

BTK tarafından yeni yürürlüğe alınan düzenlemeye kadar alternatif işletmecinin erişim hizmeti yöntemini değiştirmesi durumunda önemli sorunlar yaşandığını da dile getiren Yusuf Ata Arıak, "Alternatif işletmecinin toptan hat kiralama yöntemi ile hizmet alan abonesinin sabit telefonu, numarası iptal ediliyor ve aboneye verilen sabit telefon hizmeti kesintiye uğruyordu. BTK tarafından yapılan yeni düzenlemeyle, abonenin telefon numarası değişmeden ve kesinti yaşanmadan erişim yöntemi değiştirilir hale getirildi.

Yürürlüğe alınan bu düzenleme TELKODER tarafından yıllardır savunuluyordu. Hem alternatif işletmecinin hem de abonenin mağduriyetine neden olan durumun çözülmesi gerektiği BTK nezdinde her fırsatta dile getiriliyordu. Söz konusu düzenleme olumlu ancak geç kalmış bir düzenlemedir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber