MEB'in tartışmalı müdürü:Öğrenciler bana bağlı değil, olsaydı diyaloğa açık yetiştirirdim

Haber Giriş : 06 Temmuz 2006 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Dış İlişkiler Genel Müdürü Doç. Dr. İbrahim Özdemir, Milliyet'te yer alan ?Milli Eğitim'de nurcu bir genel müdür, çocuklar ona emanet' başlıklı haberin kendisini karalamaya dönük olduğunu söyledi.

Yüksek lisans ve doktorasını Ortadoğu Teknik Üniversitesi Felsefe Bölümü'nde yapan, 1992 yılından bu yana Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde çalışan Özdemir, ?İlahiyat eğitimim beş yılımı, felsefe eğitimim 11 yılımı aldı.? dedi.

Özdemir, Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'nün, eğitim-öğretimden ziyade, bakanlığın başta BM, AB, OECD, UNESCO, ve Avrupa Konseyi olmak üzere uluslararası kuruluşların eğitimle ilgili program ve toplantılarında MEB'i temsil ettiğini hatırlattı. Özdemir, başında bulunduğu genel müdürlüğün Milli Eğitim bakanlarının yurtdışı gezileri ile yurtdışından gelen misafirleriyle ilgili protokol işlemlerini yerine getirdiğini kaydetti.

Haberin gerçeği yansıtmadığını, kendisi hakkında olumsuz bir mesaj verilmeye çalışıldığını vurgulayan Özdemir, şunları söyledi: ?Benim görevim, tamamen dış ilişkilerle ilgilidir. İlköğretim ve ortaöğretimin başka birimlere bağlı olduğunu herkes bilir. Bilimsel yapım, bilgi ve birikimim ile üniversitedeki öğrencilerimi yetiştirirken ?eleştirel düşünebilen, kendine güvenen, başı dik, yeniliklere ve diyaloğa açık olma' gibi ilkeleri rehber edindiğimi beni yakından tanıyanlar bilir. Bu sebeple, çocuklarımız bana emanet edilse, yukarıda belirtilen çerçevede yetiştirileceğinden kimsenin kuşkusu olmamalıdır.? diye konuştu.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber