Akdoğan 'çözüm süreci'ni AB'ye anlatacak

Avrupa Birliği (AB) ile ilişkilerde, Türkiye'deki gelişmelerin birinci ağızlardan paylaşılacağı "şeffaf" bir döneme giriliyor.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 14 Kasım 2014 08:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Akdoğan 'çözüm süreci'ni AB'ye anlatacak

GİZEM ACAR

10-12 Kasım tarihli Brüksel temaslarını tamamlayan AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, iki aydır hem yapılan hem de planlanan adımların AB Komisyonu ve ülkeleri ile paylaşıldığını söyledi. Bu çerçevede, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan barış süreci konusunda, İçişleri Bakanı efkan ala ise başta polisin görevleri ile ilgili olmak üzere iç güvenlik mevzuatı hakkında yapılacak yeni düzenlemelere ilişkin Brüksel'e bilgi verecek.

'Şeffaflık vurgusu

Milliyet'e açıklamada bulunan AB Bakanı Bozkır, şeffaflık sayesinde güven ilişkisinin oluştuğunu belirterek "Bizim 2015 yılına kadar ve 2015-2019 planlarını Türkiye'de açıklanmadan Avrupa Komisyonu ile paylaştım. Birinci bölümde eksik bir kısım bulmadılar, onu yayınladık. Salı günü de Bakanlar Kurulu'nda geçirdiğimiz 2015-2019 planını paylaştık. Bunda da hangi kanun çıkacak, hangi düzenleme yer alacak hepsi bulunacak" dedi.

Salı günü ayrıca kişisel verilerin korunması yasa taslağını da Avrupa Komisyonu ile paylaştıklarını belirten Bakan Bozkır, "Yasa tasarılarımızı onay almak için değil bilgi vermek baabında bundan sonra da Komisyon ile önceden paylaşmaya gayret edeceğiz. Yine Komisyon ile çıkarılması planlanan güvenlik yasası, hakimlerin ve savcıların özlük haklarının geliştirilmesi ile ilgili konularda geniş bilgi verdik" diye konuştu.

Adalet Bakanı bekir bozdağ'ın Brüksel temaslarını hatırlatan Bozkır, Ankara'dan Brüksel'e trafiğin artacağını söyledi. Bozkır, "Başka bakanlarımız da gelecek. Başbakan Yardımcımız Yalçın Akdoğan barış süreci konusunda, İçişleri Bakanı'nın da yeni yasalarla ilgili bilgi vermesi öngörülüyor. Adalet Bakanımız yine gelebilir. Bu şekilde oluşturulmaya çalışılan algının kırılması çok kolay olacak. İlk ağızdan doğru bilgilerle gerçekten karşılıklı güven içinde bütün bu çalışmalarımızı paylaşacağız" diye ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber