TKHK ne kadar muhasebeci istihdam edecek?

TKHK Muhasebe Birimlerinde İstihdam Edilmesi Uygun Görülen Asgari Personel Sayıları Hakkında Genel Yazı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Kasım 2014 16:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TKHK ne kadar muhasebeci istihdam edecek?

T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU

Mali Hizmetler Kurum Başkan Yardımcılığı

Sayı: 78004154 / 010.06
Konu: Muhasebe Hizmetleri

Bilindiği üzere, Maliye Bakanlığına bağlı Sağlık Kurumlan döner sermaye saymanlıklarınca yürütülen muhasebe hizmetleri ülke genelinde 29.08.2014 tarihinde saymanlıklardan devir alınarak Birliklerde teşekkül ettirilen muhasebe birimlerince yürütülmektedir.

Maliye Bakanlığı tarafından 135 döner sermaye saymanlığınca yürütülen muhasebe hizmetleri, Kurumumuz bünyesinde 88 Birlik muhasebe birimince ve saymanlıklarda görevli personelin yarısı kadar personelle yürütülmektedir. Birlik muhasebe birimlerindeki iş yükü döner sermaye saymanlıklarıyla kıyaslandığında %100'e varan oranda iş artışı olduğu gözlenmektedir. Muhasebe hizmetleri birliklerdeki en nitelikli hizmetlerden birini oluşturmakta olup, burada yapılacak en ufak bir hata, ihmal ve gecikme telafisi güç olan problemlere neden olabilmektedir.

Kurumumuzca yapılan gözlemler neticesinde bazı birlik muhasebe birimlerinde yeterli sayıda personel ve muhasebe yetkilisi yardımcısı istihdamı yapılmadığı, muhasebe birimlerine yeterli genişlikte fiziki mekan ve teknik alt yapı tahsis edilmediği, sağlıksız mekanlarda hizmet verildiği malumlarımız olmuştur.

25.07.2014 tarihli ve 6156 sayılı Bakan Onayı ile yürürlüğe giren "Kamu Hastaneleri Birliklerinde Muhasebe Birimlerinin Kurulması ve Muhasebe Hizmetlerinin Yürütülmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönerge" nin 14'ncü maddesinde bir muhasebe biriminde asgari hangi servislerin oluşturulması gerektiği, 15'nci maddesinde de enaz ne kadar personel istihdam edileceği ile ilgili kesin hükümler bulunmaktadır. Yönergede belirtilen personel sayısının tamamı muhasebe birimlerinde istihdam edilse bile saymanlıklarla kıyaslandığında zaten yarısı kadar personel istihdamı yapılmış olmaktadır. Hal böyle iken bu sayının da altında personel istihdamının yapılması muhasebe hizmetlerinin sürdürülebilirliği açısından kabul edilemez bir uygulamadır.

Bu nedenle, Kamu Hastaneleri Birliklerinde teşekkül ettirilen muhasebe birimlerinde oluşturulmayan 14'ncü madde de belirtilen servislerin ivedilikle oluşturulması, Birlik muhasebe birimlerinde en az ekli tabloda belirtilen sayıda personel istihdamı yapması gerekmektedir. Her personele interner bağlantısı olan bir bilgisayar verilmesi, yeterli bilgi işlem alt yapısına sahip, muhasebe hizmetlerinin yürütülebileceği büyüklükte ve ferahlıkta şehirlerarası telefon bağlantısı olan fiziki mekan tahsis edilmesi hususunda;

Gereğini rica ederim.

Uzm. Dr. ZafkçUKUROVA

LİSTEYİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber