Gündoğdu: Taban aylığa zammı oy birliğiyle istedik

Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu: Yüzdelik zamlarla hizmetliyle müsteşar arasındaki makas açılıyorsa, bunu çözümü nedir?' gibi sorulara cevap aradık ve 'taban aylığa zam alalım' stratejisine oy birliğiyle karar verdik.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2014 16:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gündoğdu: Taban aylığa zammı oy birliğiyle istedik

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Bir ilkokul mezunu işçi kardeşime emekli olduğunda 90 bin liranın altında emekli ikramiyesi verilmezken, üniversite mezunu memur neden 50 bin lirayı alamaz?" dedi.

Gündoğdu, Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) Kastamonu Şube Başkanlığının Kastamonu Belediyesinin nikah ve konferans salonunda düzenlenen 3. Olağan Genel Kurulu'nda, bu yılki toplu sözleşmenin çok eleştiri aldığını söyledi.

On yıl boyunca toplu sözleşme yetkisini bulundurup da bunun dörtte birini alamayanlar olduğunu savunan Gündoğdu, şöyle konuştu:

"2009 yılında 20 lira taban aylık isteyip, '10 lira verirseniz imza atacağız' diyenlerin, 10 liranın 17,5 katı taban aylığını değersizleştirmesine de müsaade etmeyelim. Neydi stratejimiz? Bütün illeri dolaşıyoruz 11 genel başkanımla. 'Bir, ilkokul mezunu işçi kardeşime emekli olduğunda 90 bin liranın altında emekli ikramiyesi verilmezken, üniversite mezunu memur, neden 50 bin lirayı alamaz? İki, işçi kardeşimin 2 bin lira maaşla emekliye ayrıldığı gün, emekli maaşı bin 800 liranın altına inmezken, 2 bin lira maaş alan memurun maaşı neden bin 200 lirayı geçemez? Yüzdelik zamlarla hizmetliyle müsteşar arasındaki makas açılıyorsa, bunu çözümü nedir?' gibi sorulara cevap aradık ve 'taban aylığa zam alalım' stratejisine oy birliğiyle karar verdik. Bunun anlamı nedir değerli arkadaşlarım, bunun anlamı emeklilik ikramiyesinin bu sene 5 bin 250 lira artırılmasıdır.

Yüzdelik zam olsaydı artmayacak mıydı, artacaktı ama şimdi 5 bin 250 lira, 5 bin 250 liradan bin 600'ü çıkarın, kalanı 12'ye bölün, ne kadar zam almışız?"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber