Kurumlarda 'telefon santrali' dönemi bitiyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Temmuz 2006 11:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Telekomun yeni hizmeti Centrex, kurumlara, santrale gerek kalmaksınız elektronik santral hizmeti veriyor.

AA muhabirinin Türk Telekomünikasyon AŞ yetkililerinden aldığı bilgiye göre, elektronikte yaşanan gelişmeler, pek çok alanda olduğu gibi iletişim alanında hayatı kolaylaştıran yenilikleri de beraberinde getiriyor.

Türk Telekom ise aboneleri için iletişim teknolojisinin yeniliklerinden biri olan ve "Doğrudan Dahili Erişim Sistemi" olarak da adlandırılan Centrex hizmetini vermeye başladı.

Türkiye'de İlk olarak TBMM ve İstanbul Menkul Kıymetler Borsasınca kullanılan Centrex sistemi, yurt geneline de yayılmaya başladı. Konya Valiliği de geçen günlerde Türk Telekom ile bir anlaşma imzalayarak, bu yeni sistemi kullanmak için ilk adımı attı.

Kurumlara, santrale gerek kalmaksınız elektronik santral hizmeti veren Centrex sistemi, önemli avantajlar sağlıyor. Sistem, çok sayıda iç hattın bulunduğu kurumları, telefon santrali satın alma zorunluluğundan kurtarıyor. Yani santral hizmeti, sadece bir kablo üzerinden Telekom merkezi tarafından veriliyor. İç hatların tamamından doğrudan dış arama yapılabildiği gibi iç hatlar arasında yapılan görüşmelerden de herhangi bir ücret alınmıyor.

Centrex sistemini kullanan bir kurum, santral alımı için para harcamayacağı gibi santral arızası ya da bakım masraflarıyla da uğraşmak durumunda kalmıyor.

Siteler gibi toplu yerleşim alanlarında da kullanılabilen yeni hizmetten yararlanabilmek için ise 2 hattan 500 hatta kadar, her hat için bir defaya mahsus 88 YTL ödenmesi gerekiyor. 500 hat üzerindeki abonelerin ödeyeceği kurulum ücreti ise hat başına 15 YTL'ye kadar düşüyor. Kullanım ücreti olarak da aylık hat başına 1,5 YTL bakım ücreti alınıyor.

Eskiyen santrali değiştirmeye gerek kalmaksınız, gelişen teknolojiyle birlikte ortaya çıkan telefon özelliklerinin otomatik olarak güncellendiği bu yeni santral sistemine geçen abonelerin, bir telefon numarası üzerinden 40 bin hatta kadar talepleri karşılanabiliyor.

Arayanların, doğrudan iç hat numarasını çevirebilme kolaylığı nedeniyle operatörlerin iş yükünü de azaltan bu sistemin yaygınlaşmasıyla birlikte, yakın gelecekte özel santral kullanımının önemli ölçüde azalacağı tahmin ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber