Okula 3 aydır elektrik verilmediği iddiası

Adana'da, yeni yapılan ve 800'ü Suriyeli yaklaşık bin 200 öğrencinin eğitim gördüğü okula yaklaşık 3 aydır elektrik verilmediği iddia edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Kasım 2014 16:04, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Okula 3 aydır elektrik verilmediği iddiası

İBRAHİM ERİKAN-VOLKAN KAŞİK - Adana'da, yeni yapılan Mehmet Zahid Kotku İmam Hatip Ortaokulu'na yaklaşık 3 aydır elektrik verilmediği iddia edildi.

Hizmet binası bu yıl yapılan ve yaklaşık 3 ay önce eğitime başlayan merkez Seyhan ilçesi Gürselpaşa Mahallesi'ndeki Mehmet Zahid Kotku İmam Hatip Ortaokulu'nda elektrik sorunu yaşanıyor. 800'ü Suriyeli yaklaşık bin 200 öğrencinin eğitim gördüğü okulda, çevredeki bir evden kablo çekilerek sadece müdür yardımcısı odasındaki iki bilgisayar çalıştırılabiliyor.

Okul Aile Birliği Başkanı Adnan Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni açılan okullarında elektrik sorunu yaşandığını söyledi.

Yetkililere sıkıntıyı bildirdiklerini ancak hala bir gelişme yaşanmadığını aktaran Arslan, "Sorun elektrik dağıtım şirketinden kaynaklanıyor. Başvurudan 2 ay sonra bize yanıt geldi. Bunun üzerine abonelik işlemleri için şirkete gittik. Bizden abone bedeli olarak nakit para istediler" diye konuştu.

Arslan, çeşitli bürokratik sorunlar yaşandığını anlatarak, "Kış geldi, çocuklarımız üşüyor. Elektrik dağıtım şirketi bizi mağdur ediyor. Evimden okula kabloyla elektrik çektim. Okulumuza elektriğimizin bağlanmasını istiyoruz. Her şeyimiz tam ama bizim okulun elektriği bürokrasiye takılmış" şeklinde konuştu.

Arslan, 800'ü Suriyeli yaklaşık bin 200 öğrencinin eğitim gördüğü okula öğleden sonra Suriyelilerin geldiğini anlatarak, normal eğitimleri 19.00'a kadar sürmesi gereken Suriyelilerin elektrik olmadığı için saat 17.00'den sonra okuldan ayrılmak zorunda kaldığını kaydetti.

Okulun kantin görevlisi Hilmi Arıkan ise okulda elektrik olmaması nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını belirterek, jeneratör yardımıyla tost makinesi, buzdolabı ve elektrikli cihazları çalıştırdıklarını ifade etti.

Elektriğin biran önce bağlanmasını istediklerini aktaran Arıkan, gıda maddelerinin bozulma tehlikesi bulunduğunu kaydetti.

Toroslar Perakende Elektrik Satış AŞ yetkilileri ise yönetmelik gereği abone güvence bedelini peşin ya da banka teminatı ile tahsil ettiklerini, söz konusu eğitim kurumuna yardımcı olacaklarını bildirdiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber