Profesörün 8'de 2 kusuruna 6 yıl istendi

Prof. Dr. Keskin'in muayene etmeden 3 doz narkoz verdiği iddia edilen Yiğit Cem Kaba'nın ölümüyle ilgili adli tıp raporu tamamlandı. 8'de 2 kusurlu bulunan Keskin için 6 yıl hapis istendi.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 30 Kasım 2014 14:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Profesörün 8'de 2 kusuruna 6 yıl istendi

PEDİATRİK Nörolog Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin'in (59), muayane etmeden 3 doz narkoz verdiği öne sürülen 3.5 yaşındaki Yiğit Cem Kaba'nın ölümüyle ilgili dava açıldı. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun talimatıyla başlatılan soruşturma kapsamında ifade veren Prof. Dr. Keskin, Cem'in 9 Kasım 2013'te muayene için getirildiğini belirterek özetle şunları söyledi:

'YARIM SAAT İZLENDİ'

"Ailesi, çocuğa 2 yaşındayken otistik olduğuna dair verilen raporu gösterdi. Akraba evliliği olduğunu ve ailede nörolojik sorunlar olduğunu söylediler. EEG teknisyeni H.H.'yi çağırdım. EEG belli bir dozda çekilir. Kloralhidrat, EEG çekiminde kullanılan bir ilaçtır ve vermeden önce bir ön tetkike gerek yoktur. Tüm çocuklarda hesaplanan dozun 3'te 1'i ağızdan verildi. Çocuk yarım saat içinde uyumazsa diğer 3'te 1'ini verdiririm. Yine uyumazsa kalan 3'te 1'ini rektal yoldan verdiririm. Her şeyi anlattım. İki saat sonra teknisyen EEG sonuçlarını gösterdi. Olumsuz sonuç yoktu. Çocuğun kan tahlillerini yaptırıp bu sonuçlara göre ilaç yazacağımı söyledim. EEG'sinin çekilmesi ile klinikten ayrılması arasında en az yarım saat süre geçti. Dolayısıyla bu çocuk yarım saat izlendi."

'ERKEN TABURCU OLMAZ'

Adli Tıp Kurumu'nun hazırladığı raporda küçük Cem'in, Prof. Keskin'in verdiği ilaç kullanımına bağlı gelişen komplikasyonlar sonucu öldüğü ifade edildi.

Raporda, "İlacın dozu ve uygulama şekli, tıp kurallarına uygundur. Klorahidratın etki süresinin komplikasyonlara müdahale şansının azalması nedeniyle ilacın son dozu uygulandıktan yarım saat sonra taburcu edilmiş olması tıp kurallarına uygun değildir. Doktor 8'de 2 oranında kusurludur. EEG teknisyeni ise kusuru değildir" denildi.

Adli Tıp raporunun ardından Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin'e, İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde "taksirle ölüme neden olma" suçundan 3 yıldan 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

'Ağabeyi gibi kokuyor'

3 çocuklu İlhan Kaba (42) ve Çiçek Kaba (36) çiftinin, geçen yıl 11 Kasım'da oğulları Yiğit Cem'i kaybetmelerinin ardından 3 gün önce bir kızları dünyaya geldi. Anne Kaba gözyaşları içinde "Kızım ağabeyine benziyor. Kokusu bile aynı. Ama acımızı hiçbir şey telafi edemez" dedi. Çiçek Kaba, Prof. Dr. Keskin için de "Diri girdi, ölü çıktı oğlum. Adalet inşallah tecelli edecek" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber