Polisin megafon uyarısı tarihe karışıyor

Çorum İl Emniyet Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen yeni uygulama ile trafikte polisin sürücüleri megafonla uyarısı tarihe karışıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Aralık 2014 15:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Polisin megafon uyarısı tarihe karışıyor

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yaklaşık iki ay önce hayata geçirilen yeni uygulama ile artık polis ekipleri sürücüleri megafonla uyarmak yerine bir ekip otosuna yerleştirilen "kayar yazı" sistemiyle uyararak trafik kurallarını hatırlatılıyor.Uygulamada yabancı uyruklu sürücülerde unutulmadı.

Yetkililerden alınan bilgilere göre, sürücülere trafik kurallarının hatırlatılması ve trafikteki dikkatlerini artırmak amacıyla bir ekip otosunun arka cam kısmına "kayar yazı" sistemi yerleştirildiği belirtildi.

Yaklaşık 2 ay önce başlatılan uygulama kapsamında trafik güvenliğinin artırılmasının amaçlandığını ifade eden yetkililer, uygulama ile sürücülere "Trafik kurallarına uyunuz. Alkollü araç kullanmayınız. Emniyet kemerinizi takınız. Yayalara yol veriniz." şeklinde yazıların yer aldığı hatırlatmalar uygulamalarda ekip otosunun arkasındaki elektronik panelden yayınlanarak sürücülerin uyarıldığını belirttiler.

YABANCI UYRUKLU SÜRÜCÜLERDE UNUTULMADI

Projeyi en ince ayrıntısına kadar düşünün Çorum İl Emniyet Müdürlüğü, Ankara-Çorum, Çorum-Samsun karayolunu sıkça kullanan yabancı uyruklu sürücüleri de unutmadı.Polis ekipleri, yabancı sürücüleri de göz önüne alarak uyarıcı yazıları farklı dillere çevirdi.

Yabancı sürücülerin megafonla anons yapıldığı sırada uyarıları anlayamadıkları bu nedenle yabancı dile çevrilmiş uyarı notlarıyla sürücülere ikazlarda bulunulacağını dile getiren yetkililer, hem sabit uygulamalarda hem de seyir halindeki kontrollerde "kayar yazıyla uyarı" projesinin hayata geçirildiğini belirtti.

Yetkililer, projenin önümüzdeki günlerde tüm ekip otolarında hayata geçirilmesinin planlandığını açıkladı.

M. MUTTALİP YALÇIN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber