Yeni Genel Müdürün 'oğlu'na kıyakları devam ediyor...

Haber Giriş : 12 Temmuz 2006 08:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'ne getirilen Meriç Sümen, balet oğlu Tunca'nın İstanbul'a tayinini yaptı. Tunca, ABD'ye gidecek olan Ağır Roman tiyatrosu ekibine de alınınca, ekip içinde huzursuzluk baş gösterdi.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'ne getirilen balerin Meriç Sümen'in ilk icraatı, Antalya'da baletlik yapan oğlunu İstanbul'a aldırmak oldu. Genel müdür olan annesinin katkısıyla İstanbul'a tayin olan Tunca Bakan, bu kez de yıllardır Ağır Roman'ın dans tiyatrosu olarak anılan gösterisinde sahne almış dansçıların yerini alarak, Amerika turnesinde rol kaptı. 2002'nin Kasım ayında Devlet Opera ve Balesi tarafından sahneye konulduğunda büyük beğeni toplayan Ağır Roman'ın dans tiyatrosu formatındaki gösterisi büyük beğeni topladı ve ABD'ye davet edildi. Ama 90 kişiyle sahneye konan Ağır Roman sadece 42 kişiyle Los Angeles'a gidebilecekti. Hatta bir ara 42 kişinin yol masrafları da karşılanamayacağı için turneden vazgeçilmesi bile gündeme geldi. Amerika kadrosuna bu oyun konusunda tecrübesiz bir isim Tunca Bakan eklenince ortalık karıştı. Oyundaki karakterlerden biri olan Gıli'nin, esnaf adamlarından birini oynayacak olan Tunca Bakan ile ilgili rahatsızlıklar aslında, birkaç ay önce Antalya Devlet Opera ve Balesi'nde görevliyken annesi Meriç Sümen Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü olunca ani bir tayinle İstanbul'a getirilmesiyle başlamıştı. Tunca Bakan, Remzi Buharalı'nın Genel Müdür olduğu dönemde de İstanbul'a tayin için başvurmuştu ama isteği reddedilmişti.

AYRILMAK İSTEYENLER VAR

Ardından Meriç Sümen, Remzi Buharalı'nın yerine geçince tayin hızla işleme kondu. Tüm bu gelişmeler, Ağır Roman ekibini hepten huzursuz etti. Şimdi Los Angeles'a götürülmeyen dansçıların Ağır Roman Amerika'dan döndükten sonra kadroda yer almak istemedikleri konuşuluyor.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber