Borçlu Gökçek'ten Emniyet'e hibe

Haber Giriş : 12 Temmuz 2006 08:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hazine'ye borçlu belediyeler arasında 3.4 milyon YTL ile 2. olan Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne 10 binek otomobil ve 50 BMW motosiklet hibe etti.

Melih Gökçek, Belediye Meclisi'nin aldığı kararla, Ankara Emniyet Müdürlüğü hizmetlerinde kullanılmak üzere 50 BMW motosiklet ile 10 binek otomobil hibe etti. Çevik Kuvvet Şubesi için 4 katlı yeni hizmet binası inşaatını yürüten Büyükşehir Belediyesi, geçen hafta da kriminal ve bilişim hizmetlerinde kullanılması amacıyla Gölbaşı'nda özel kompleks inşaatına başlamıştı.

BMW'ler 42 bin YTL

Gökçek, Gölbaşı'ndaki tesisi, metro inşaatı için el koyduğu Emniyet'in Keçiören'deki hizmet binasına karşılık olarak inşa edecek. Gökçek'in 5'i trafik, 45'i asayiş hizmetlerinde kullanılmak üzere hibe ettiği ve piyasa değeri her biri için ortalama 21 bin euro (42 bin YTL) olan son model BMW motosikletlerin benzeri Başbakanlık Koruma Müdürlüğü'nce kullanılıyor.

Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, daha önce Çevik Kuvvet binasının inşaatını tamamlayan Gökçek'e teşekkür etti.
Gökçek'in ismi bir süre önce oğullarının karıştığı kavga nedeniyle polis kayıtlarına girmiş, iki oğlu Ahmet ve Osman Gökçek ile gazeteci Sirer Doğan ve avukat iki oğlunun trafikte başlayan tartışmaları kavgaya dönüşmüştü. Doğan, Gökçek'in oğullarının aracında yasaya aykırı biçimde tepe lambası ve siren bulunduğunu, olaydan sonra polisin bu aracı emniyete götürerek delilleri kararttığını öne sürmüştü.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber