'Hacı TOKİ'den büyük vurgün!

Hatay'da kendilerini 'Hacı TOKİ' diye tanıtan ve ev yapma vaadiyle 482 kişiden yaklaşık 15 milyon TL topladığı öne sürülen 3 kardeş ortadan kayboldu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 14 Aralık 2014 10:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Hacı TOKİ'den büyük vurgün!

Hatay'ın Antakya İlçesi'nde yıllardır konut yapan ve konutları sorunsuz bir şekilde teslim etmesinden dolayı herkesin güvenini kazanan müteahhit kardeşler D.A., B.A. ve S.A., son olarak 2009'da 4 bloktan oluşan yeni bir konut projesine başladı. Hem konut yapmalarından hem de hacca gitmelerinden dolayı kentte 'Hacı TOKİ' diye tanınan 3 kardeş, iddiaya göre yaptıkları dairelerin satışına başladı. Vatandaşlara hızla yükselen konutların inşaatını göstererek güven kazanan müteahhitler, 482 kişiye daire satıp, 16 bin TL ile 120 bin TL arasında para topladı. Ancak konutlar zamanında teslim edilemedi.

Hatay'ı terk ettiler

Aradan 5 yıl geçmesine rağmen konutların bitmemesi üzerine vatandaşlar, önceki gün şirkete gitti ancak şirketin kapalı olduğunu gördü. Mağdurlar, kardeşlerin kentten ayrıldıklarını öğrenince şoke oldu.

Herkese aynı daireyi göstermişler

Kardeşlere para verenlerden İrfan Oğuz dolandırıldığını belirterek, "Her gelen şahsa aynı daireyi, aynı parseli göstermişler. Şu an telefonları, işyerleri kapalı, evlerini yurtlarını terk etmişler. Bu insanların bir an önce bulunarak bize olan borçlarını ödemelerini istiyoruz"dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber